Nationale Collecte Rode Kruis ook weer aan huis

Nationale Collecte Rode Kruis ook weer aan huis

AALTEN – De Nationale Collecte van het Rode Kruis vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 19 juni.

Dit jaar kan het Rode Kruis, met de juiste voorzorgsmaatregelen, de collecte ook weer huis aan huis laten plaatsvinden.        

In de regio Achterhoek-Oost van het Rode Kruis verzorgt de afdeling de EHBO bij evenementen. Deze evenementen stonden het afgelopen jaar volledig stil. De grootste inkomstenbron voor het Rode Kruis Achterhoek Oost, is dan ook de evenementenhulpverlening. Echter zijn alle evenementen tot nu toe afgelast. Dit betekent géén inkomsten, terwijl de kosten wel doorlopen, zoals het vervangen van EHBO-hulpmaterialen en onderhoud aan de AED-units. Het Rode Kruis Achterhoek Oost zal een deel van de collecte opbrengsten hiervoor gebruiken.

Een ander deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor het blijven organiseren van interne opleidingen en trainingen EHBO, en AED-reanimatie voor iedereen; zoals jeugd, senioren en de medewerkers van de voedselbank. Op deze manier, kunnen we wanneer het weer mag, de noodzakelijke EHBO verlenen zoals iedereen van het Rode Kruis gewend is.

De communicatie en pr-verantwoordelijke voor de afdeling Achterhoek Oost vertelt: “Afgelopen jaar heeft de afdeling niet stilgezeten, bijscholing van onze vrijwilligers gingen online gewoon door, hebben we de GGD ondersteund en tot heden zijn wij nog steeds aanwezig bij de diverse vaccinatiestraten in de regio van de GGD.”

Amber Vereijken vertelt verder: “Het afgelopen jaar, heeft voor iedereen in het teken gestaan van de Covid-19-pandemie. We zijn er nog niet, maar we voelen ons zeker dat we met de juiste maatregelen toch de huis-aan-huiscollecte kunnen organiseren. Daarnaast is digitaal collecteren ook een optie, zodat iedereen voor zichzelf kan bepalen, wat u het makkelijkst en het prettigst vindt.’’

QR-code
Niet overal in de regio zal de huis-aan-huiscollecte worden georganiseerd, daarom staat er bij dit artikel tevens de QR-code waardoor men op een veilige manier een financiële bijdrage kunt overmaken aan het Rode Kruis, afdeling Achterhoek Oost. Wie gebruik wil maken van deze QR-code, opent zijn Mobiel-Bankieren-app en scant de QR-code. Door de vervolgstappen te doorlopen, kan men zo veilig doneren.

Amber Vereijken: "Door ons ook nu te steunen, kunnen wij blijven streven naar het hoogst haalbare niveau binnen de EHBO en kunnen we er voor u zijn wanneer u ons nodig heeft.”