Tijdens de lessen krijgt de fietsliefhebber de basistechnieken onder de knie. Foto: PR
Tijdens de lessen krijgt de fietsliefhebber de basistechnieken onder de knie. Foto: PR

Start2Bike: techniek van sportief fietsen

AALTEN - De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Wie meedoet met Start2Bike op, vanaf zaterdag 5 juni in Aalten, maakt een vliegende start.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werken de deelnemers aan hun basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In vier trainingen van elk drie uur wordt de basistechniek op de fiets verbeterd. Na Start2Bike is niet alleen de conditie verbeterd, maar heeft de deelnemer ook nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek gewonnen om zelf lekker te gaan fietsen. De mountainbiker is na vier lessen getraind om een tocht van 25 kilometer te voltooien.

De trainingen zijn bedoeld voor mensen die pas begonnen met mountainbiken of wielrennen maar ook voor wie al wat langer op de fiets zit maar nog geen training volgde. De startdatum is zaterdag 5 juni om 13.00 uur op Sportpark Zuid, Bocholtsestraatweg 67a, Aalten. De deelname kost €37,50 voor vier trainingen. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een MTB, een helm en voldoende drinken.

Inschrijving kan op de website start2bike.nl.