De medewerkers van de bieb zijn blij dat ze weer mensen mogen ontvangen. Foto: PR

De medewerkers van de bieb zijn blij dat ze weer mensen mogen ontvangen. Foto: PR

De Bibliotheek is weer open

AALTEN/DINXPERLO - Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. De Bibliotheek Achterhoekse Poort is dan ook heel blij dat ze op donderdag 20 mei de eerste enthousiaste bezoekers weer kon verwelkomen en hoopt iedereen weer snel in de vestigingen te begroeten!

Uiteraard blijven de geldende coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is. Alle bezoekers van de Bibliotheek Achterhoekse Poort dienen vóór binnenkomst een gezondheidscheck te doen, de handen te desinfecteren en een registratieformulier in te vullen. Er liggen pennen voor de registratie. Gebruikte pennen worden apart gelegd en door de bibliotheekmedewerkers gedesinfecteerd. Het registratieformulier kan men vervolgens in een privacy-proof doos inleveren. De registratieformulieren in deze doos worden iedere dag verzameld, op een veilige plek bewaard en na 14 dagen vernietigd.

Zoekplankjes en mondkapjes
Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, is per vestiging een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Daarom liggen er zoekplankjes bij de ingang. Het aantal zoekplankjes dat er ligt, correspondeert met het aantal mensen dat nog naar binnen kan. Liggen er geen plankjes meer? Dan betekent dit, dat men even moet wachten totdat er iemand de bibliotheek verlaat en er weer een plankje beschikbaar komt. Bij de zoekplankjes staat een desinfectiemiddel waarmee het plankje kan worden gereinigd. Daarnaast dragen de bibliotheekmedewerkers een mondkapje. Dit doen ze om de bezoekers en zichzelf te beschermen. Het verzoek is dringend om dit ook te doen. Kijk voor het bezoek even op www.achterhoeksepoort.nl voor actuele informatie.

In de bibliotheek
In de bibliotheek kunt u geleende materialen inleveren, nieuwe materialen uitzoeken en reserveringen ophalen. Ook kan men gebruik maken van het kopieerapparaat en de koffiemachine, maar dan wel voor een koffie 'to go'! Het is nog niet mogelijk om langer in de bibliotheek te verblijven voor het lezen van de krant of een tijdschrift. Ook computergebruik en toiletbezoek behoort nog niet tot de mogelijkheden.
De medewerkers van de Bibliotheek staan altijd klaar voor hulp en uitleg. Wilt of kunt u niet bij een van de vestigingen naar binnen komen? En is de online Bibliotheek ook geen optie voor u? Dan kunt u een mail sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl waarin u aangeeft dat u wel graag materialen wil lenen. Vermeld er ook uw telefoonnummer en lenersnummer bij. De Bibliotheek neemt dan telefonisch contact met u op om te bekijken wat er mogelijk is.

Openingstijden
De meeste vestigingen zijn weer geopend volgens de reguliere openingstijden. Daarop zijn een paar uitzonderingen: de Bibliotheek Dinxperlo is in de ochtend nog gesloten, de Bibliotheek Ulft blijft op zondag nog even dicht en de Bibliotheek Varsseveld opent om 14.00 uur.


achterhoeksepoort.nl