Afbeelding

Start van online workshops

AALTEN/DINXPERLO - Het wordt van steeds groter belang om digitaal de weg te kunnen vinden. Of het nu gaat om het regelen van overheidszaken, het op peil houden van de gezondheid of gewoon ontspanning. Daarom organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort in juni samen met ipad4senior vier online workshops.

Op vier woensdagen in juni behandelt Aldert Doelen van ipad4senior online verschillende onderwerpen.

Op woensdag 2 juni legt hij uit hoe de DigiD op de juiste manier kan worden ingezet voor een bezoek aan allerlei overheidswebsites of het raadplegen van uw medische informatie.

Tijdens deze workshop wordt de DigiD app en de tweestapsverificatie grondig behandeld.

Elektronische stappenteller
Op woensdag 9 juni staat de elektronische stappenteller centraal, een hulpmiddel dat veel mensen gebruiken om fitter te worden. Men leert in deze workshop wat met alle gegevens kan worden gedaan om een beetje te bekijken hoe de gezondheid ervoor staat.

Een ommetje met Scherder
Op woensdag 16 juni leert men meer over de app ‘Ommetje’. Volgens professor Scherder is wandelen goed voor de gezondheid. De mede door hem ontwikkelde app ‘Ommetje’ helpt bij het maken van een dagelijkse wandeling en motiveert daarbij om dat ook aan anderen te kunnen laten zien en er zo een beetje competitie van te maken.

Breinbrekers
Op woensdag 23 juni leert u verschillende spelletjes te spelen op de smartphone of tablet. Soms alleen, de andere keer samen met iemand anders.

Aanmelden
De workshops starten om 14.00 uur en de kosten zijn € 6,50 per workshop. Iedereen kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ipad4senior.aldert@gmail.com..






achterhoeksepoort.nl