Danny Stegers en Savannah de Bruin openen De Geste. Foto: eigen foto

Danny Stegers en Savannah de Bruin openen De Geste. Foto: eigen foto

Nieuw op oude plek: De Geste Borrel, Bijt en Gezelligheid

AALTEN - Vrijdag 28 mei om 10.00 uur opent De Geste, Borrel, Bijt en Gezelligheid aan de Markt in Aalten. Nieuw, maar op een oude plek, bij Stegers. Danny Stegers en Savannah de Bruin en hun team openen er een horecagelegenheid waar iedereen welkom is. Zoals de toevoeging aan de naam al doet vermoeden: om er gezellig te zitten, te borrelen en desgewenst ook te eten.

Door Lydia ter Welle

De Geste biedt gelegenheid voor een korte pauze met koffie, thee of een drankje. De lunchkaart, maar ook de menukaart voor wat later op de dag, biedt een toegankelijke variëteit aan gerechten. Maar wie alleen gezellig wil zitten met een drankje, is ook welkom. Danny Stegers: "Iedereen mag dat helemaal zelf bepalen. Het is niet verplicht om iets te eten, maar lekker is het natuurlijk wel! We serveren daarom kleine gerechtjes voor bij de borrel, maar voor het diner ook dingen ter grootte van een tussengerecht. We weten uit ervaring dat de één nu eenmaal een grotere portie op kan dan de ander. Daarom hebben we een keur aan wat kleinere gerechtjes. Iemand met een grote trek bestelt dan gewoon een paar gerechtjes meer. Het is ook mogelijk om gerechtjes met je tafelgenoten te delen; zo wordt het een soort van proeverij. Maar als er mensen zijn die gaan voor een avondvullende culinaire ervaring, dan kunnen we in overleg uiteraard ook een meergangendiner serveren. De wens van onze gast is bepalend!"
De menukaart is zeer gevarieerd. "Je vindt er gerechten op basis van seizoenproducten. Niet specifiek uit de Hollandse, Franse of mediterrane keuken, maar een mix daarvan. Uiteraard ook vegetarische gerechten. Kom gewoon eens langs bij De Geste, 'voor een borrel, bijt en gezelligheid', en ervaar het zelf." De Geste is voorlopig open van donderdag tot en met zondag. De website van De Geste (www.gezelligdegeste.nl) is momenteel nog in bewerking. Op Facebook en Instagram (@GezelligdeGeste) is straks ook alle informatie te vinden. Telefonisch informeren naar de mogelijkheden kan via tel. 0543-475144.