Burgemeester Anton Stapelkamp feliciteert het echtpaar Holling. Foto: Lydia ter Welle
Burgemeester Anton Stapelkamp feliciteert het echtpaar Holling. Foto: Lydia ter Welle

Echtpaar Holling zestig jaar getrouwd

AALTEN - Mies (87 jaar) en Wim (90) Holling-van der Wal zijn op maandag 17 mei zestig jaar getrouwd. Burgemeester Anton Stapelkamp overhandigde het echtpaar maandagmorgen bloemen en feliciteerde het paar namens de gemeente Aalten.

Beide echtelieden komen oorspronkelijk uit Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen doordat zowel de vader van Mies als van Wim bij de GGD werkte en veel contact met elkaar hadden. Zo leerden hun gezinnen elkaar ook kennen. Toen Mies op een keer met haar zeilboot voor het huis van de ouders van Wim voer, troffen ze elkaar. "En zo is het gekomen", zegt de bruid.

Wim en Mies kregen twee dochters. "De ene dochter woont in Aalten, de andere - al 37 jaar - in de Pyreneeën in Frankrijk. Daar zijn we al vaak op bezoek geweest. Zij heeft, net als onze dochter in Aalten, twee zoons", aldus het bruidspaar.

Ze doen alles nog zelf, met wat steun van de dochter, die de financiën voor hen regelt. Wim Holling houdt erg van wandelen: elke dag minstens een uur. Verder mag hij graag lezen en puzzelen. Mies leest graag, houdt van het werk in de tuin, en van handwerken: breien, borduren. Ook gezellig even een boodschap doen vindt ze fijn.

Vanuit Amsterdam trokken ze - vanwege de woningnood - naar Volendam en daarna naar de Achterhoek. Wim Holling werkte in de elektriciteitsbranche en moest daarvoor ook vaak voor naar het buitenland. Ook samen heeft het paar veel gereisd. Ze redden zich nog goed samen en wonen nu in een bungalow op het Hoge Veld. "Maar hiervoor hebben we ruim dertig jaar op de Haart gewoond, tot volle tevredenheid. Maar nu bevalt het ons prima in ons huis op het Hoge Veld."

Het paar viert het diamanten huwelijk op een later moment.