De Dorcas-winkel in Aalten ligt er weer mooi bij en is klaar om op afspraak klanten te ontvangen. Foto: PR
De Dorcas-winkel in Aalten ligt er weer mooi bij en is klaar om op afspraak klanten te ontvangen. Foto: PR

Bij Dorcas 'op de koffie' voor veertigjarig bestaan

AALTEN - De Dorcaswinkel in Aalten is weer open binnen de mogelijkheden van de coronaregels. Wie een afspraak maakt (uitsluitend telefonisch) krijgt een uur de gelegenheid om - alleen - te winkelen.

En dat is zeker de moeite waard nu we de periode van sluiting gebruikt hebben om de winkel te verbouwen en opnieuw in te richten.

De vrijwilligers zijn blij om weer de gehele netto-opbrengst ter beschikking te kunnen stellen van de projecten van de landelijke Dorcas-organisatie. Juist in de coronatijd is hulp voor de allerarmsten meer dan ooit nodig.

De landelijke organisatie bestaat dit jaar 40 jaar. Graag hadden zij dat met allerlei activiteiten willen vieren maar nu dit niet mogelijk is nodigen zij iedereen uit 'op de koffie'.

In een klein half uur nemen zij hun gasten graag mee naar de projectlanden, leert men vrijwilligers kennen en praten zij de gasten bij over de achtergronden van hun werk.

Wie benieuwd is naar de doelen waaraan onder andere het geld van de Aaltense winkel wordt besteed, wordt uitgenodigd om op 22 april, 20 mei, 17 juni, 22 juli of 19 augustus te kijken naar de film. Elke uitzending begint om 19.30 uur en is te bekijken via www.dorcas.nl/opdekoffie. Inschrijven of aanmelden is niet nodig. Wie vragen heeft, kan ze sturen naar koffie@dorcas.nl. In de uitzendingen worden vragen beantwoord.

Wie enthousiast is geworden, mag zeker langskomen. Natuurlijk als klant maar de Dorcas-winkel kan ook nog altijd heel goed vrijwilligers gebruiken die af en toe een dagdeel in de winkel willen komen werken.

Men hoopt snel weer meer ruimte te krijgen om klanten in de winkel te ontvangen en ook het echte koffie drinken bij Dorcas in Aalten weer mogelijk te maken.