Team Badeend in de weer met de schoonmaakactie. Foto: PR
Team Badeend in de weer met de schoonmaakactie. Foto: PR

Schoonmaakactie door team Badeend

AALTEN - Zaterdag 20 maart was het Landelijk opschoondag. Voor Team Badeend een mooie reden om mee te doen en zwerfafval te gaan opruimen om extra punten te scoren voor de Graafschap Verbindt Naoberscompetitie. Dat is een voetbalcompetitie die elke donderdagmiddag plaatsvindt, georganiseerd door De Graafschap, Brichbouw, Figulus, Talentverbinder en het Graafschap College.

Ieder team kan punten verdienen via de competitie, maar actief meedoen is daarbij belangrijker dan winnen. Daarom krijgen de teams ook punten door een 'klusjes' en 'activiteiten' te vervullen in hun eigen buurt, wijk of dorp, waardoor ze op jonge leeftijd al bijdragen aan de lokale leefbaarheid. En tot slot verdienen ze ook punten door actief mee te doen bij workshops over bijvoorbeeld gezonde voeding, weerbaarheid of duurzaamheid.

Vol enthousiasme verzamelden zich rond 14 uur 11 kinderen in blauwe Graafschapshirts aan de Damstraat. Met zelfgemaakte prikstokken, handschoenen, knijpertjes en vuilniszakken gingen ze op pad. Een rondje over het Manschotplein, Spinkatstraat via het paadje achter de Prinsenstraat, langs het museum en zo kwamen ze uit op de Markt. Er werd van alles gevonden, vooral in struiken en bosjes. Plastic, snoeppapiertjes, flesjes, héél veel blikjes en zelfs een paar schoenen! Toen het team langs Kasper Paul kwam, vonden de twee begeleidende moeders dat ze wel een ijsje hadden verdiend. Na deze pitstop verder door het dorp naar de Hofstraat. Daar werd een vol pak koekjes gevonden op de parkeerplaats. Het leek erop dat deze net bij iemand uit de auto was gevallen. Tja, het pak koekjes werd natuurlijk snel opengemaakt en opgegeten. Vervolgens via het paadje achter De Weef langs richting Ahof. Daar troffen ze Michiel Stronks van Figulus die de vuilniszakken met afval in ontvangst nam.

De opbrengst van deze middag waren maar liefst zeven vuilnisiszakken met zwerfvuil. Michiel gaat nog met de organisatie van de competitie in overleg, maar zeven zakken: dat is zeker wel zes competitiepunten waard.

Terug aan de Damstraat had een andere attente moeder voor iedereen nog een Kanjer stroopwafel klaargelegd. Al met al een erg gezellige middag vol enthousiaste kinderen en moeders die samen hebben gewerkt aan een schone buurt én punten hebben binnengehaald voor de Naoberscompetitie.

Team Badeend met de oogst van een middagje zwerfvuil rapen. Foto: Michiel Stronks
Het team vat de taak zeer serieus op. Foto: PR
Samen zwerfafval opruimen. Foto: PR