Charissa Risswijck. Foto: Peter Bos
Charissa Risswijck. Foto: Peter Bos

Charrissa Rissewijck is Miss Tattoo van
Nederland

AALTEN – Charrissa Rissewijck is Miss Tattoo van Nederland geworden. Een jaar geleden startte de verkiezing met 140 kandidaten; een jaar later is Charissa uit Aalten de winnaar van de vrouwen geworden. Charrissa mag zodra het reisadvies verandert naar de Miss Tattoo World in Miami. Helaas vond de ontknoping dit jaar niet plaats in het echt, maar online via Facebook.

Door Eva Schipper

Charrissa stapte erg nuchter in het avontuur. Op de vraag waarom ze mee zou willen doen, antwoordde ze vorig jaar: “Normaal zou ik mezelf niet in de spotlights zetten, maar toen ik hoorde van de Miss Tattoo verkiezing klonk het toch erg leuk. Ik vind vooral de ervaring ontzettend leuk en ik laat het allemaal op me afkomen.” Dat de uitkomst zou zijn dat ze de Miss van Nederland zou worden had ze van te voren nooit gedacht.

In de Miss Tattoo-verkiezing worden de deelnemers niet alleen beoordeeld op uiterlijk. Ook het innerlijk telt zeker mee. “Daarom vind ik zelf deze wedstrijd zo goed. Als je iets dikker of dunner bent, dan kan je nog steeds winnen. Het gaat echt om het totaalbeeld.” Ook hoe de deelnemers zich gedragen op Facebook wordt meegenomen in de beoordeling. “In de finale moesten alle deelnemers hun verhaal over de tattoos aan de jury vertellen.” Ook werd bijvoorbeeld de vraag gesteld wat de deelnemers willen bereiken met de deelname.

Voor Charrissa was het een bijzonder jaar. Ze won niet alleen de Miss Tattoo-verkiezing, maar ze kreeg ook door deze verkiezing meer bekendheid in het hele land. “In december ben ik mijn eigen salon begonnerrissa meer werk in de visagie kreeg, werd het modellenwerk ook aanzienlijk meer. “Mijn bedrijf in de visagie loopt nu samen met mijn modellenwerk. Door het modellenwerk ben ik ook terecht gekomen bij het televisieprogramma 'Ik geloof in mij' op SBS6.” Al deze bijkomstigheden had Charrissa natuurlijk wel stiekem gehoopt. “Maar als al je dromen werkelijkheid worden, dan is dat super tof.”

Zodra de richtlijnen voor het reisadvies veranderen gaat Charrissa samen met de twee andere winnaars twee weken naar Miami voor de Miss Tattoo World-verkiezing. Daar staan haar nog veel verrassingen te wachten. “Het worden twee weken vol met shoots, activiteiten en natuurlijk de wedstrijd zelf.” Charrissa vindt het nog niet erg spannend. “Wellicht als de dag van vertrek dichterbij komt, dat ik meer zenuwen ga voelen. Ik heb er gewoon ontzettend veel zin in.”