Koppelkerk Bredevoort. Foto: Jan Ebbers

Koppelkerk Bredevoort. Foto: Jan Ebbers

Het verhaal gaat door

BREDEVOORT - Op zondag 28 maart om 9:30 uur is iedereen van harte welkom in de online Anders-Dan-Anders-dienst in de St Joriskerk in Bredevoort. Oorspronkelijk zou dit een dialectdienst zijn door Johan Eppink met muziek van NootZaak, maar door de coronamaatregelen is dat nu niet goed mogelijk.

Maar wees niet bang, de dienst ligt kant en klaar op de plank en wordt gehouden op een later moment. De commissie besloot om voor 28 maart het roer voor de dienst om te gooien: wel een ADA-dienst, maar anders van opzet dan oorspronkelijk bedacht. Anders dan anders dan anders, zeg maar.

In deze dienst wil de commissie drie bijzondere elementen bij elkaar brengen onder het thema 'Het verhaal gaat door': Palmpasen, Belijdenis doen, toen en nu; Beseffen waar je vandaan komt - en vandaaruit met vertrouwen de toekomst in. Daarbij worden ook herinneringen opgehaald aan de Koppelkerk die tien jaar geleden gesloten werd als kerkgebouw en verder is gegaan als vrijplaats voor bezinning, kunst en cultuur.

Mooi is dat veel 'bewoners' van de Koppelkerk een bijdrage leveren aan deze viering. Predikanten Wim Bisschop, Akke Fokje Stienstra, Anneke de Hoop, Alex Hoorn, Maria Baan en Anne van Voorst werken via beeld mee in deze dienst. Daarnaast gebruiken we muziek van de cd 'Klanken uit de Koppelkerk' met bijdragen van onder andere Jan Stronks, Gert Venderbos, Soli Deo Gloria, het gelegenheidskoor, Joop Ormel en Henk Kremer. Een boeiend thema, een weerzien met oud-voorgangers en een mooie line-up zijn de ingrediƫnten waardoor de afstand van deze online-viering plaatsmaakt voor warme herinneringen.
Iedereen is van harte welkom de online viering op 28 maart om 9:30 mee te beleven via Kerkbeeld, of deze later in de week terug te kijken.