Tegemoetkoming voor betaling van noodzakelijke kosten in coronatijd

AALTEN - Inwoners van de gemeente Aalten, die door corona een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Voor de gemeenten Aalten wordt de regeling uitgevoerd door Laborijn.

De TONK is een landelijke regeling, bedoeld voor huishoudens die noodzakelijke kosten zoals de huur, de hypotheek of de energierekening niet meer kunnen betalen. Bijvoorbeeld ondernemers die opdrachten zijn kwijtgeraakt, flexwerkers die minder worden opgeroepen of werkenden die door quarantaine inkomsten mislopen.
Het aanvragen van de TONK verloopt via de website van Laborijn. Aanvragen kan tot en met 30 juni 2021, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet slechts aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De belangrijkste hiervan is dat een huishouden minimaal 25 procent in inkomen achteruit is gegaan. Meer informatie over de TONK en de voorwaarden is te vinden op www.laborijn.nl.

Ook inwoners die niet in aanmerking komen voor de TONK-regeling of naast financiƫle ondersteuning behoefte hebben aan andere hulp kunnen terecht bij Laborijn.
Laborijn kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het vinden van betaald werk of meedenken over mogelijkheden om de financiƫle situatie te verbeteren. Laborijn is bereikbaar op 0314 654 654 of via contact@laborijn.nl.