De PP-leden met de 'dominostenen' voor het klimaatbeleid. Foto: Eva Schipper
De PP-leden met de 'dominostenen' voor het klimaatbeleid. Foto: Eva Schipper

PP overhandigt 'pleidooi voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid' aan burgemeester Stapelkamp

AALTEN - Van Groningen tot Maastricht, in ruim 40 plaatsen wordt zondag 14 maart KlimaatAlarm geslagen. De Progressieve Partij hield in Aalten om 15.00 uur een kleine demonstratie waarbij klimaat-domino werd gespeeld. Ook werd een 'pleidooi voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid overhandigd aan burgemeester Stapelkamp.

De grote actiebereidheid laat zien dat veel mensen zich zorgen maken om het klimaat. En dat er van de overheid echte oplossingen worden geëist. Om dit te onderstrepen heeft Progressieve Partij Aalten een brochure uitgegeven met de titel: Pleidooi voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Hierin wordt achtergrond informatie gegeven over het klimaat, over maatregelen die op de verschillende overheidsniveaus worden genomen en over een aantal oplossingen die momenteel volop in de schijnwerpers staan zoals windmolens en kernenergie. Raadslid Bert Weevers: "PP pleit al 40 jaar voor een duurzame samenleving. Gelukkig is er ook bij andere partijen steeds meer aandacht voor het klimaat. En nu wordt het menens: oplossingen moeten immers op lokaal niveau, in de gemeente, echt tot realisatie komen. Nu komt het echt dichtbij onze inwoners. Goede informatie is in dit stadium van groot belang. We hopen met ons Pleidooi een bijdrage te leveren aan een goede en open discussie."

Het Pleidooi wordt zondag 14 maart, de dag van het Klimaat Alarm, aangeboden aan burgemeester Stapelkamp. Hij is immers voorzitter van de Aaltense gemeenteraad die dit jaar een aantal belangrijke klimaat besluiten moet nemen. Geïnteresseerden kunnen de brochure gratis downloaden via de website en de sociale mediakanalen van de Progressieve Partij. Weevers vindt participatie ook heel belangrijk: "Meedenken mag natuurlijk ook. Graag zelfs! Stuur een mailtje naar sceretariaat@progressieve-partij.nl en men krijgt een uitnodiging voor onze online meedenkavonden.”