De jeugd van De Peddelaars na de afsluitende wedstrijd om het winterkampioenschap. Foto: PR
De jeugd van De Peddelaars na de afsluitende wedstrijd om het winterkampioenschap. Foto: PR

Jeugd Peddelaars sluit
winterkampioenschappen af

AALTEN - Met enkele weken uitstel door sneeuw en een baan vol water, reed de jeugd van de Peddelaars onlangs de laatste wedstrijd voor de winterkampioenschappen.

Jeugd 1 ging met z’n allen tegelijk op een kluitje van start. Ze drongen om het veld in te komen en de eerste klim te pakken. Siem B. pakte al snel wat ruimte. Daar achter lag het veld al rap ver uit elkaar. Robin was niet van plan Siem zomaar te laten winnen en perste er op de laatste grasstrook nog een sprintje uit en wist op die manier weer het wiel van Siem te pakken. Helaas was Siem hem uiteindelijk toch te snel af. Daar achter reed Rosan comfortabel met Ibe op ruime afstand naar de derde plaats. Vince bleek vandaag plannen te hebben en hing in de eerste helft van het veld rond en probeerde het Isa moeilijk te maken. Maar Isa liet de kaas niet van haar brood eten. Elke keer probeerde ze zich weer los te rijden. In de eindsprint klopte ze Vince toch maar even!

Bij Jeugd 2 was onderling wel duidelijk dat Robin B. niet te kloppen was. Die jongen is niet bij te benen en ging met ruime voorsprong het bos in. Tot het tweede wasbord in het bosje bleef de rest op een kluitje. Op de grasstrook trokken ook Jurre en Daan het gas los en losten ze de rest. Britt liet zich niet kennen en kroop beetje bij beetje dichter bij maar het lukte haar net niet om het tweetal vlak voor de finish nog terug te pakken.

Jeugd 3, nieuwelingen en junioren sloten met een spetterende start de races af. Daan en Ruben zaten de ouderen even flink op de hielen maar moesten op het eerste klimmetje hun meerdere erkennen. Sven en Zoltin vlogen er vandoor met Bram en Isabel op een steeds groter wordende afstand. Sven leek dit keer Zoltin wel van repliek te kunnen dienen maar moest hem helaas laten gaan waarna Zoltin met ruime voorsprong de winst pakte. Hugo volgde op een kleine afstand met in zijn wiel het drietal Ruben, Gergö en Daan die elkaar geen centimeter gunde. Isabel leek twee keer van een val van Bram te profiteren maar dat liet hij zich niet gebeuren en reed uiteindelijk naar een mooie derde plaats. Gergö moest Daan en Ruben laten gaan die het elkaar flink moeilijk maakten. Het vast slaan van de ketting van Ruben was de kans voor Daan om weg te komen en weg te blijven. Met een kleine voorsprong was de eerste plaats voor Daan.

Alle jongens en meisjes hebben erg goed gereden en kijken uit naar het wegseizoen.