PP steunt petitie voor betere wet tegen verkrachting

8 maart:
Internationale Vrouwendag

AALTEN - De Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo wil op Internationale Vrouwendag aandacht voor slachtoffers van verkrachting. Daarom roept de Progressieve Partij op de petitie van Amnesty International te tekenen. Deze vraagt van de regering de verkrachtingswet aan te passen.

Slachtoffers onvoldoende beschermd
Slachtoffers van verkrachting worden in Nederland onvoldoende beschermd. Zeventig procent kan zich door verlammende angst niet verzetten. Volgens de wet ben je dan niet verkracht, omdat bewijs van dwang ontbreekt. Dat moet veranderen. De wet moet gebaseerd zijn op het gebrek aan instemming, niet op de aanwezigheid van dwang. Daarom roepen we iedereen op om samen een krachtige boodschap te sturen naar de politiek. Want binnenkort wordt er onderhandeld over een nieuw regeerakkoord.

Internationale Vrouwendag 8 maart
Deze actie voor bescherming van slachtoffers van verkrachting wordt gevoerd op internationale vrouwendag. Deze wordt ook in Nederland al vanaf 1911 georganiseerd en gevierd op 8 maart. De dag is bedoeld om aandacht te vragen voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.

Invloed met Impact
In 2021 is het thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’. Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord: samen kunnen wij de verharding in onze maatschappij tegengaan. Maar ook het aansnijden van onderwerpen die specifiek vrouwen betreft zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en ga zo maar door. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren, op een positieve manier.


Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo