Lekker voetballen tijdens de Sportcarrousel. Foto: Brichbouw
Lekker voetballen tijdens de Sportcarrousel. Foto: Brichbouw

Activiteiten voor de jeugd in de voorjaarsvakantie

AALTEN - De vakantie die er aan komt, noemen we voorjaarsvakantie, maar intussen is het echt winter. Maar in alle vakanties, dus ook in deze, organiseert Figulus Welzijn leuke activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Door de coronamaatregelen kunnen er geen cultuuractiviteiten plaatsvinden. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen vrij buiten sporten in groepsverband. Daarom staan de voorjaarsvakantieactiviteiten dit jaar in het teken van sport.

Adriaan Veldboom van AV Weerbaarheid houdt bij Fit&Fun op ’t Boske diverse leuke sportactiviteiten in de buitenlucht. Op maandag 15 februari is er judo, op dinsdag 16 februari sport & spel en donderdag de 18e bootcamp. Om 14.30 uur beginnen de activiteiten voor kinderen uit groep 1 en 2 en om 15.30 uur voor de groepen 3 tot en met 8. Op maandag is er nog een extra activiteit: om 16.30 uur, boksend opvoeden. Deelname kost 5 euro per activiteit; aanmelden is noodzakelijk en kan via info@avweerbaarheid.nl.

Op woensdag 17 februari is er natuurlijk weer Sporten in de Wijk in de Planetenbuurt en op vrijdag de bekende Sportcarrousel bij Sportpark Zuid, alles onder begeleiding van BrichBouw. Deze sportmiddagen zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Wie mee wil doen, neemt hiervoor de BADkaart mee. Info: m.stronks@figulus-welzijn.nl.

Ook kan iedereen in de vakantie meedoen met een wedstrijd, georganiseerd door voetbalclub De Graafschap. Maak thuis een mooi spandoek om De Graafschap te steunen. Alle gemaakt spandoeken worden in het stadion van De Graafschap gehangen en zijn te zien tijdens de wedstrijd De Graafschap-JongAZ op 26 februari. Iedereen mag zelf weten hoe groot het spandoek wordt; natuurlijk geldt: hoe groter hoe zichtbaarder in het stadion. Voor de makers van het mooiste spandoek heeft De Graafschap een leuke verrassing. Gemaakte spandoeken kunnen op maandag 22 en dinsdag 23 februari worden ingeleverd bij Figulus Welzijn op De Ahof. Info: m.stronks@figulus-welzijn.nl.

Wandeltochten voor het hele gezin
Ook zijn er twee leuke QR-code-wandeltochten gemaakt door Talentverbinder Elena Kock. Er is een route door Aalten, van 3,3 km met diverse QR-codes, die erg leuke beweegopdrachten laten zien. De start is op de Markt. Wie daar de QR-code scant met een mobiele telefoon, ontvangt de route op zijn mobiel, met de plekken van de andere QR-codes.

Ook is er voor kinderen en volwassen die interesse hebben in erfgoed is er een 4,3 km lange erfgoed-wandelroute bedacht. De start van deze route is bij de Stegemanhof. De wandelaar komt met deze route langs diverse erfgoedplekken in Aalten.

Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten kan iedereen contact opnemen met Michiel Stronks via m.stronks@figulus-welzijn.nl. Voor info over de activiteiten van Adriaan Veldboom kan men rechtstreeks naar hem mailen.

Tijdens de Sportcarrousel worden allerlei sporten aangeboden. Foto: Brichbouw