Marco van Lochem in de studio van AFM. Foto: Lydia ter Welle
Marco van Lochem in de studio van AFM. Foto: Lydia ter Welle

Nieuw: Muzikale voetnootjes door Marco van Lochem

AALTEN – Vanaf nu staat wekelijks de column Muzikale voetnootjes in deze krant: een bijdrage van muziekliefhebber Marco van Lochem uit Aalten. Hij schrijft wekelijks een column over een nummer dat hij verbindt aan iets uit de actualiteit.

Door Lydia ter Welle

Marco van Lochem woont in Aalten, werkt bij Estinea en is van jongs af aan ‘gepakt’ door muziek. “Ik groeide zo ongeveer op tussen de platen en cassettebandjes. Ik houd van muziek, vind het leuk om er mee bezig te zijn en er naar te luisteren. Eigenlijk sta ik ermee op en ga er mee naar bed. Muziek, dat is mijn grote liefde, uiteraard direct na de liefde voor mijn vrouw en kinderen”, vertelt hij. “Zo ben ik ook bij de radio terecht gekomen, eerst bij De Lindeboom, en nu dus bij AFM, met elke vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur de Muziekexpress. Ik maak wekelijks één of twee recensies bij oude, dan wel nieuwe platen en vertel dan ook iets over de achtergrond. Dat vind ik leuk om te doen, en zo kwam ik op dit idee.”

Eigenlijk hebben de meeste mensen wel iets met muziek, weet Marco. “Bijna iedereen heeft wel één of meer nummers die hem herinneren aan gebeurtenissen uit zijn leven. En ik merk ook dat mensen het leuk vinden om iets meer over een nummer te weten. Niet dat ik nu heel diepgaande informatie geef, maar leuke weetjes komen vast wel voorbij. En altijd is er de link met de actualiteit. Soms zal dat iets heel lokaals zijn, maar het kan ook landelijk, zelfs nieuws uit de wereld zijn. Laat u verrassen door mijn kijk op de actualiteit, met Muzikale voetnootjes!”