René Wenting van Eggink Maalderink in de koffiehoek van het kantoor aan de Dijkstraat in Aalten. Foto: Lydia ter Welle
René Wenting van Eggink Maalderink in de koffiehoek van het kantoor aan de Dijkstraat in Aalten. Foto: Lydia ter Welle

Eggink Maalderink gaat door met actie om ondernemers Aalten te steunen

AALTEN - Eggink Maalderink Garantiemakelaars in Aalten gaat door met de actie om lokale ondernemers te steunen. Daar mag elke klant naar keuze een waardebon van 100 euro of vier van 25 euro kiezen, te besteden bij Aaltense ondernemers. Een actie die past bij 'omzien naar elkaar' en 'samen sterk'.

Door Lydia ter Welle

René Wenting, makelaar-directeur van Eggink Maalderink, legt uit: "Wij zijn met vestigingen in Aalten, Terborg en Zutphen een kantoor dat de hele Achterhoek bestrijkt. We zijn altijd al wel bezig met sponsoring van lokale clubs en we steunen als Achterhoeks kantoor ook regionale sportieve projecten zoals de Kramp Run en de Gerard Tebroke Memorial. Ook bijvoorbeeld door met een team van Eggink Maalderink mee te doen in de bedrijvencompetitie van die runs. Maar ik werk al zo'n 25 jaar op het kantoor in Aalten. Ik woon hier met met mijn gezin, onze kinderen gaan hier naar school, we sporten hier, kortom: we hebben hier ons netwerk. Je kent Aalten en zijn ondernemers, en dat geldt voor alle medewerkers hier. Dus je hoort ook hoe hard de coronacrisis hen treft. Dat staat scherp in contrast met hoe goed het ons gaat. We zijn enorm druk en draaien uitstekend. Daar willen we andere Aaltense onddernemers graag een graantje van laten meepikken. Daarom zijn we als Aaltens kantoor gaan denken over een actie om dat te realiseren."

Het moest een actie worden die leuk is voor de klanten die kiezen voor Eggink Maalderink als makelaar, én die eenvoudig te realiseren was. Daar rolde de cadeaubonnen-actie uit. Wenting: "Op het moment dat de koop rond is, en we met onze klant de afspraken voor de officiële overdracht vastleggen, vragen we hen om te kiezen voor één keer een cadeaubon van honderd euro, of voor vier bonnen van elk 25 euro. Ook willen we dan graag weten voor welke ondernemer(s) ze kiezen. Vervolgens kopen wij daar de cadeaubon(nen), en die krijgen de klanten dan uitgereikt zodra de officiële overdracht is afgerond, bij de notaris."

De actie werd enthousiast ontvangen. De klanten van Eggink Maalderink zijn blij verrast met het cadeau, en de ondernemers stellen de steun aan lokale bedrijven op prijs. "Ze maken ook altijd een iets leuks van de cadeaubonnen. Ze worden feestelijk verpakt en dat is dan weer heel leuk om te geven", zegt Wenting.

Eerst was het de bedoeling om aan het einde van de zomer te stoppen met de actie, maar omdat corona nog van geen wijken weet, is de actie verlengd tot eind dit jaar. "En ik denk dat we er nog maar even mee moeten doorgaan in 2021!", aldus René Wenting.