Marco van Lochem bij het bekendmaken van het eindresultaat van de AFM Hulp Week. Foto: Lydia ter Welle
Marco van Lochem bij het bekendmaken van het eindresultaat van de AFM Hulp Week. Foto: Lydia ter Welle

Opbrengst AFM
Hulp Week: 18.490,81 euro

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - "Volgens mij heeft deze vijfde editie van de AFM Hulp Week precies gedaan wat we wilden bereiken en wat vanaf het begin de gedachte erachter was: dat mensen aandacht voor elkaar hebben. Dat er door een klein gebaar een glimlach verscheen op het gezicht van iemand. Dat is waar het om gaat: omzien naar elkaar, een klein gebaar maken waar iemand blij van wordt", aldus Van Lochem. De teller stond op woensdagavond 23 december op 18.490,81 euro.

Door Lydia ter Welle

De vijfde editie van de AFM Hulp Week was anders dan andere jaren. Marco van Lochem: "Vanwege corona waren er beperkingen in wat kon en mocht. In overleg met de gemeente Aalten en doordat we allemaal ons gezonde verstand gebruikten, kon er nog steeds heel veel, al was het dan op een andere manier. Zo hebben we dit jaar geen gezellige brunch gehouden bij 't Noorden, maar in plaats daarvan zijn er zeer goed gevulde brunchboxen rond gebracht. Als alternatief voor de gezellige bijeenkomsten met live muziek wilden we eigenlijk elke avond een live optreden van een band laten horen vanuit onze studio. Maar ook dat moest op het laatst worden afgeblazen. Maar we zijn wel bij alle zorginstellingen in de gemeente langs geweest met honderden plantjes voor de bewoners, én met medewerking van zanger Denys die de bewoners coronaproof vermaakte met zijn liedjes van toen en nu." Medewerkers van AFM deelden gedurende de hele week complimentenkaartjes uit aan willekeurige voorbijgangers. Dat leverde altijd een glimlach op. Daarnaast werden - met hulp van sponsoren - kleine en soms wat grotere wensen vervuld. Variërend van het afleveren van een boeket bloemen als hart onder de riem tot het inrichten, behangen en schilderen van een kamer voor een ernstig zieke jongeman, en een nieuwe fiets voor Stefanie Ahold van Stefs Café. "Maar veelal waren het kleine wensen, als een gebaar voor iemand die dat nodig heeft. Omdat hij of zij een moeilijk jaar had door ziekte, of misschien een dierbare verloor aan corona. Heel vaak ging het om een klein en vaak niet verwacht gebaar, gewoon omdat iemand het verdient."

De organisatoren van de AFM Hulp Week worden - naast door vele vrijwilligers - altijd gesteund met sponsoring door bedrijven en ondernemers uit Aalten. Benito Muller, secretaris van de stichting Aladna FM en één van de vele vrijwilligers die nauw is betrokken bij de AFM Hulp Week, zegt: "Veel bedrijven, waaronder ook veel middenstanders, hebben het dit jaar door corona moeilijk. Vanaf het begin hebben we daarom aangegeven dat we hen niet extra willen belasten met vragen om steun of bijdragen aan het vervullen van wensen. Hoe hartverwarmend is het dan om te zien dat ondernemers als het maar even kan, toch een bijdrage leveren."

Voorzitter van de stichting AFM Erik Luiten is trots op alle mensen die hebben meegewerkt aan de AFM Hulp Week. "Ik vind het geweldig om te zien wat zij ook dit jaar weer voor elkaar hebben gebokst. Ze zijn deze hele week constant in touw, en vergeet ook niet de voorbereiding én daarnaast het 'gewone' werk voor het radiostation. Vergis je er niet in: deze mensen steken vrijwillig vele uren werk in dit radiostation en zetten daarnaast nog eens zo'n geweldige actie op touw. En voor allemaal geldt dat ze dat als vrijwilliger, onbezoldigd dus, doen naast hun baan en/of andere dagelijkse bezigheden. Dat is een groot compliment waard!"

Hoveniersbedrijf Coen Stemerdink levert samen de AFM-vrijwilliger Louise planten af bij Dr Jenny in Dinxperlo. Foto: PR
Louise en Esther tonen de cheque met de totaalopbrengst: 18.490,81 euro. Foto: Lydia ter Welle