Een deel van het team van Achterhoek Nieuws; de uitgeverij is blij met de steun van de PP. Foto: archief Achterhoek Nieuws
Een deel van het team van Achterhoek Nieuws; de uitgeverij is blij met de steun van de PP. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Progressieve Partij: 'Steun lokale initiatieven'

AALTEN/DINXPERLO - De fractie van de Progressieve Partij in Aalten wil graag zoveel mogelijk lokale initiatieven steunen in deze crisis. De partij roept de inwoners op goed na te denken over hun bestedingsgedrag. Liever bij een lokaal bedrijf dan via bol.com. Denk bij je boodschappen doen aan kleine buurtwinkels, boeren, verenigingsacties. Steun de horeca in hun creatieve acties van bierpakketten, afhaalmaaltijden tot cocktailservice. Steun de Voedselbank. Geef digitaal aan collectes.

Fractievoorzitter Guido Uland: “Wij voorzien dat de beperkingen nog wel een tijdje doorgaan. Juist nu is het tijd voor onderlinge solidariteit en moeten we laten zien dat het negatieve niet de overhand krijgt. Er zijn mooie en creatieve initiatieven in de bevolking. Laten we die steunen.”

De Progressieve Partij voegt de daad bij het woord. Tot eind van het jaar komen er 'advertorials' in de Aalten Vooruit en De Band, waarin de progressieven de lezers bij de politiek proberen te betrekken. Raadslid Bert Weevers: “Wij waren altijd zeer actief in het organiseren van meedenk-avonden, thema-bijeenkomsten en excursies. Dat staat nu allemaal stil. Alweer. Dus we hebben er voor gekozen om via informatiebulletins in de lokale media mensen te betrekken bij de uitdagingen van deze tijd: wonen, energietransitie en duurzaamheid, landbouw en biodiversiteit”. “Via die advertorials proberen we in discussie te komen en zo als doorgeefluik van de inwoners te fungeren naar de politiek. Ook schakelen we daarbij andere media in.”

“Niet alleen de lokale media hebben het lastig”, vult raadslid Esther Diepenbroek aan, “ook initiatieven in bijvoorbeeld de culturele sector, die afhankelijk zijn van entreegelden maken zware tijden door of denk aan de horeca die al die evenementen mist. Daarom hebben we ook grote bewondering voor al die creatieve ideeën die opborrelen in onze samenleving en roepen wij mensen op deze te steunen. Optredens met 30 mensen publiek bij Dru en Koppelkerk, optreden van Jaap Robben via youtube in het Erfgoedfestival bij het Grenslandmuseum, bezorgservices, digitale lezingen en webinars. Er is veel te doen en dit verdient onze steun.”

Guido Uland: “Bij het college dringen we steeds aan om de steungelden die we ook van het Rijk en de provincie ontvangen niet alleen in te zetten bij organisaties die dreigen om te vallen, maar juist ook initiatieven te steunen die ondanks de beperkingen nieuwe oplossingen uitproberen. Ons college is erg begaan met de lokale ondernemers. En heeft ook een paar acties in gang gezet om hen te steunen, naast de landelijke maatregelen. Bijvoorbeeld via IKAD en Laborijn. Daar zijn we trots op. Wij, als politieke partij proberen op onze beurt ons steentje bij te dragen door de lokale media te steunen. Ze zijn belangrijk zijn in de onafhankelijke nieuwsvoorziening, ook voor het verenigingsleven. Vandaar onze advertenties vanaf deze week.”