Shana van der Vlist. Foto: Niek Kamper
Shana van der Vlist. Foto: Niek Kamper

Shana van der Vlist

Motorcross - 21 jaar - Afkomstig uit Apeldoorn

Op naar de laatste WK-wedstrijd!

Het is weer tijd voor een update! Ik neem jullie mee in wat ik allemaal heb gedaan het afgelopen jaar en wat mij nog te wachten staat de komende tijd.

Ondanks dat het coronavirus de hoofdrol had dit jaar, heb ik gelukkig toch nog wat wedstrijden kunnen rijden. Met vijf WK’s en vier ONK’s waren het er echter wel een stuk minder dan normaal. Het EK 2020 is helaas afgelast dit jaar.

Het seizoen ging dit jaar van start met twee wedstrijden voor het wereldkampioenschap: Engeland en Valkenswaard. Dit was nog net voordat het coronavirus kwam. Na de wedstrijd in Valkenswaard heb ik helaas acht weken niet kunnen rijden. De banen waren namelijk gesloten voor trainingen en de wedstrijden waren afgelast. Voor mij was dit erg lastig, aangezien ik in januari en februari ook al zes weken niet had gereden, dit in verband met mijn polsblessure.

Na deze acht weken mochten we gelukkig weer trainen en dat was natuurlijk heel fijn. Wat betreft de wedstrijden was het op dat moment nog wel onzeker. De wedstrijden hebben dan ook nog wat langer stilgelegen en in augustus was het zover: we mochten weer wedstrijden rijden. De wedstrijden volgde elkaar dan ook allemaal snel op. De vier ONK-wedstrijden zitten er nu al op en ik ben 3e geworden in de tussenstand.

Het is overigens super dat er eindelijk weer een damescompetitie is bij de KNMV, want dit is al een aantal jaar niet het geval geweest. Voor mij was het dit jaar heel fijn om een paar ONK-wedstrijden te rijden, want hierdoor ontwikkelde ik een veel beter wedstrijdritme. Dit ritme kwam goed van pas tijdens de wedstrijden voor het wereldkampioenschap, want dat is natuurlijk toch wel het uiteindelijke hoofddoel.

Inmiddels zit het WK er ook bijna op. Op 31 oktober staat alweer de laatste wedstrijd op het programma. Deze vindt plaats in Italië, om precies te zijn in Arco di Trento. Een baan waar ik in het verleden al een aantal keer ben geweest. Het is een erg mooi circuit in de bergen en het heeft een harde ondergrond.

Op dit moment sta ik 7e in de tussenstand, maar er kan nog van alles gebeuren. De afgelopen periode heb ik nog goed kunnen trainen en ik heb er dan ook erg veel zin in! Nog één wedstrijd knallen en dan zit het seizoen 2020 erop!