Cold War bij Filmtheater Schiller. Foto: PR

Cold War bij Filmtheater Schiller. Foto: PR

Filmtheater Schiller vertoont 'Cold War'

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont ‘Cold War’ op donderdag 22 oktober vanaf 20.00 uur, entree acht euro exclusief bankkosten.

De film speelt zich af in de jaren 1950 ten tijde van de Koude Oorlog. Het gaat over Wiktor Warski, die werkt als regisseur, pianist en componist. Hij begint een professionele groep met zang en volksdans. Hij wordt verliefd op de jonge temperamentvolle zangeres Zuzanna 'Zula' Lichon. Na een aantal succesvolle optredens in Polen gaat de groep optreden in Oost-Berlijn. Wiktor vlucht vervolgens naar de Westerse wereld, maar Zula gaat niet met hem mee.
‘Zimja wojna’ is de Poolse titel van deze Pools-Frans-Britse film in zwart-wit. Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden.

Door corona zijn er een aantal zaken gewijzigd. Natuurlijk wordt anderhalve meter afstand gehouden en daarom is het aantal zitplaatsen beperkt tot 18. Om het aantal bezoekers goed te monitoren zijn tickets uitsluitend online te koop via www.oerkroegschiller.nl.