Een historisch tafereel in Barlo. Foto: Tjitske Woordes
Een historisch tafereel in Barlo. Foto: Tjitske Woordes

Bredevoort Schittert: 'trots op de medewerking van velen'

BREDEVOORT - Bredevoort Schittert on Tour was met een deelname van meer dan 1500 auto’s en een nagenoeg vlekkeloos verloop een doorslaand succes. Het bestuur is trots op de spontane medewerking van zoveel mensen. De dank richting iedereen die deze lichtjestour mogelijk heeft is groot. Daarmee is het weekend van 25 tot en met 27 september een inspiratie geworden voor wat komen gaat in 2021.

Bredevoort on Tour 2020 voorzag blijkbaar in een behoefte. Na een korte voorbereidingstijd van maar enkele weken konden de deelnemers genieten van een verrassende lichttour van uiteindelijk 34 kilometer. En genieten deed men, in groten getale. Ruim 1500 auto’s reden de tour en daarmee een veelvoud van deelnemers.
Het bestuur van Bredevoort Schittert is trots op iedereen die zo veel moeite heeft gedaan om huis, tuin, bedrijf of hobby mooi uit te lichten. Trots ook op alle automobilisten die in alle drukte zich geduldig aan de regels van verkeer en corona hielden. En heel trots op al die vrijwilligers die in de voorbereiding en in de drie avonden van de lichttour de deelnemers lieten genieten van deze bijzondere editie van Bredevoort Schittert.
De voorbereidingstijd was met enkele weken erg kort. Juist daarom was het hartverwarmend om alle spontane en creatieve medewerking te ervaren. Letterlijk iedereen dacht in wat er wel kon en niet in wat moeilijk of lastig was. Grote dank gaat daarom uit naar Jong Gelre Aalten, de Buurtschappen Barlo, ‘t Klooster en de Haart, alle vrijwilligers, deelnemende bedrijven, de gemeente Aalten en de provincie Gelderland.
De samenwerking leverde ontelbare verrassingen op, van uitgelichte boerenerven, oldtimers en spontane optredens tot bedrijfspresentaties en zelfs rijden door de stal. Waarbij de koeien ontspannen toekeken naar de vele auto’s en gewoon door kauwden. De geweldige inzet en samenwerking van velen hebben tot dit succes geleid. Dit inspireert het bestuur van Bredevoort Schittert om voluit te gaan werken aan de realisatie van Bredevoort Schittert 2021. In welke vorm dat zal zijn, zal de toekomst leren. Maar zeker na dit weekend mogen we er op vertrouwen dat er weer iets prachtigs zal worden neergezet.

Op www.bredevoortschittert.nl zal de voorbereiding naar 2021 te volgen zijn.

Ook de molen Prins van Oranje schitterde mee. Foto: Tjotske Woordes
De prachtig in het licht gezette kerk. Foto: Tjitske Woordes
Foto: Tjitske Woordes