Joost Rasing schermt de bal goed af tegen Ronald Wezelman. Foto: Cor Hinkamp

AZSV knokt zich langs Urk

AALTEN - AZSV heeft zich door een goede tweede helft langs Urk geknokt en met de 2-1 winst wederom drie punten bijgeschreven. Voor de thee waren de gasten uit Urk de betere ploeg en gingen verdiend met 0-1 rusten, maar de equipe van Dave de Jong wist dit na de onderbreking om te keren en door goals van Nick van Breugel en een penalty van Yordi Orriëns de volle winst te pakken.

Urk begon zoals Urk altijd begint. Vol druk zetten en binnen de minuut leverde dit de eerste kans op. Jan van Slooten schoot te zacht in om Jasper te Kolste in verlegenheid te brengen. Daarna was ruim twintig minuten veel strijd en weinig kansen met meer balbezit voor de gasten uit Urk. Halverwege het eerste bedrijf moest Jasper te Kolste handelend optreden bij een schot van Riekelt Nentjes. Tien minuten voor de pauze was de eerste kans voor AZSV, maar de inzet van Nick van Breugel was niet gevaarlijk genoeg om Richard Strijker te passeren.Vijf minuten voor de pauze ging de bal op de stip bij AZSV. Jelle de Boer kopte de bal door naar Jan van Slooten en die tikte de bal net iets eerder aan dan Jasper te Kolste die Van Slooten van de sokken liep. Scheidsrechter Germs uit Wilnis kon niets anders doen dan de bal op elf meter van Jasper te Kolste leggen en linksback Riekelt-Jan Brands schoot de bal onberispelijk in het Aaltense doel, 0-1.

AZSV kreeg in de rust echter de geest en kwam als herboren uit de kleedkamer. Meteen vanaf de aftrap schoot Joost Rasing net naast. Kort daarna zette Nick van Breugel de bal goed voor op Joost Rasing, maar zijn kopbal kwam op de paal. De aanval was daarmee nog niet afgelopen, want de bal kwam bij Jardell Kruidbos en de Velpenaar gaf voor op Nick van Breugel die vallend de gelijkmaker binnenkopte, 1-1.Kort daarna volleerde Niek te Veluwe de bal fraai op het Urker doel, maar Richard Strijker keerde deze inzet met een katachtige reactie. De voorzet daaropvolgend van Sjoerd te Boekhorst werd over gekopt door Freek Mulder. Daarna was Urk weer aan zet en AZSV had geluk, dat Jelle de Boer een opgelegde kans miste na een misser van Jasper te Kolste bij een voorzet van Riekelt-Jan Brands. De Aaltenaren konden opgelucht ademhalen en hadden kort daarna weer een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nick van Breugel anticipeerde goed op een pass van Freek Mulder, ging doelman Strijker voorbij aan de zijlijn, maar zijn voorzet kon Jardell Kruidbos niet bereiken zodat de Urker defensie de situatie kon klaren. Een kwartier voor tijd had AZSV wederom geluk, dat Urk niet voor een tweede keer aan de leiding kwam. Lucas Nagel kopte een lange bal van achteruit goed door en Riekelt Nentjes troefde Michael Vaags af, maar zijn inzet werd door Jasper te Kolste fraai gekeerd. Tien minuten voor tijd kreeg AZSV een strafschop toegewezen. Een voorzet van Koray Arslan werd door aanvoerder Bennie Dunnink tegen zijn eigen arm geschoten en scheidsrechter Germs legde bal opnieuw op de stip. Yordi Orriëns schoot de bal onberispelijk binnen en zette AZSV daarmee op een 2-1 voorsprong. Urk drong vervolgens meer aan en daardoor kreeg AZSV meer ruimte. Niek te Veluwe kreeg een mooie schietkans op aangeven van Jardell Kruidbos, maar zijn schot ging naast het Urker-doel. Ook Koray Arslan mocht alleen op Richard Strijke afgaan, maar zijn schot werd door Strijker aangetikt en tot corner verwerkt. Urk drong in de laatste minuten fel aan, claimde nog een strafschop maar de overwinning van AZSV kwam niet meer in gevaar.

De ploeg van Dave de Jong neemt met negen punten uit vier duels de derde plek in van de ranglijst van de hoofdklasse B. De ranglijst is echter vertekend door de vele afgelaste duels in verband met corona. Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek in Bunschoten-Spakenburg bij Eemdijk, dat afgelopen zaterdag niet in actie kwam.