Subsidie mogelijk voor
grensoverschrijdende projecten

REGIO - Iedereen met een idee voor een grensoverschrijdend project, bijvoorbeeld een uitwisseling tussen scholen, kunstenaars of middelgrote en kleine bedrijven (MKB) in de EUREGIO, kan daarvoor - ook in tijden van corona - subsidies voor ontvangen. De projectmedewerkers van de EUREGIO gaan graag met de aanvragers in gesprek over hoe projectideeën in overeenstemming met de geldende corona-regels kunnen worden uitgevoerd. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Lorenz Dik van de EUREGIO via email info@euregio.eu.

In de afgelopen vier jaar hebben meer dan 550 kleinere grensoverschrijdende projecten in de EUREGIO financiële steun ontvangen vanuit het INTERREG-fonds. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de omvang van het project en van de eigen financiële bijdrage. Tijdens de periode van de projectoproep kunnen geïnteresseerde verenigingen, gemeenten, onderwijsinstellingen en middelgrote en kleine bedrijven (MKB) hun projectideeën indienen.

De projectaanvragers worden tijdens de uitvoering intensief ondersteund door medewerkers van de EUREGIO. Op deze manier wil de EUREGIO zowel het grensoverschrijdende karakter van de projecten als ook de goede ondersteuning van de projectdragers waarborgen. Voor dit soort projecten is het belangrijk dat partners uit Nederland en Duitsland het project van begin tot eind samen ontwikkelen, uitvoeren en financieren. Het is ook belangrijk dat een projectidee innovatief is en de grensoverschrijdende integratie van het grensgebied bevordert.

De ondersteuning van kleine projecten maakt deel uit van het INTERREG V A-project 'Kaderproject Prioriteit II voor het EUREGIO-gebied'. Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG V A-programma Duitsland - Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Andere medefinanciers zijn de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland, het ministerie van Economische Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, de Duitse deelstaat Nedersaksen en de EUREGIO.

Meer informatie over de financieringsmogelijkheden is te vinden op de website.


www.euregio.eu/nl/subsidie