De selectie tijdens de warming up. Foto: PR

AD’69 staat z'n mannetje tegen eersteklasser FC Winterswijk

AALTEN - Met de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding voor aankomend seizoen moet trainer Sander Hoopman aangenaam verrast zijn dat zijn equipe uiteindelijk met 3-3 gelijk speelde tegen FC Winterswijk. Uiteraard zeggen dit soort wedstrijden weinig; trainers willen spelers in een bepaald systeem bekijken. Dat er gelijkgespeeld werd, is netjes en schept vertrouwen voor de nabije toekomst.

AD’69 nam in eerste instantie een 3-0 voorsprong. Dylan Bauhuis tekende voor alle drie doelpunten, gaf in de 44ste minuut Winterswijk de mogelijkheid om de 3-1 te scoren. Daarvan maakte de tegenstander dankbaar gebruik. Daarna scoorde in de tweede helft alleen Winterswijk nog tweemaal. Zo werd de 3-3 bereikt.

Trainer Hoopman wisselde in de rust meerdere spelers waardoor de organisatie deels wegviel. Invaller Justin Bolk kreeg in de eerste minuut na rust een kans om te scoren maar na een solo door de zestien wist de keeper dat te verhinderen. Het was vooral Winterswijk dat in de tweede helft gevaarlijk was maar keeper Anthony Ikink kon het gros van de kansen keren. Hoopman heeft in de 90 minuten 17 van zijn 22 voetballers tellende selectie in actie gezien en maakt zich op voor de volgende oefenwedstrijd. Die is dinsdag 18 augustus om 20.00 uur tegen sv Grol 2, op Sportpark Zuid.