De geslaagden op het versierde speelveld. Foto: Eva Schipper
De geslaagden op het versierde speelveld. Foto: Eva Schipper

Ondernemende klas organiseert zelf de diploma-uitreiking

REGIO - Door de coronacrisis was een normale diploma-uitreiking voor de leerlingen van de opleiding Verzorgende IG helaas niet mogelijk. De leerlingen uit de klas VZ2L van het Graafschap College kwamen in actie. Zij bedachten een oplossing om toch een klassikale diploma-uitreiking te kunnen hebben. Met toestemming van de gemeente Aalten hielden zij de plechtigheden op dinsdag 7 juli op het speelveld aan de Acaciastraat te Aalten. De leerlingen, afkomstig uit de hele Achterhoek, hebben alles zelf georganiseerd.

Door Eva Schipper

Eigenlijk zou de studieloopbaanbegeleider van deze klas, Gina van Dijk, langs de deuren van de leerlingen gaan om het diploma uit te reiken. De leerlingen van de klas vonden dit geen gezellig idee. Marloes ter Haar-Kreeftenberg spreekt namens haar klas: “We hebben twee jaar samen op school gezeten en door corona was dit plotseling afgelopen. We wilden echt heel graag dit memorabele moment samen vieren.”

Een van de leerlingen, Karlijn Oberink, nam het voortouw. Zij is woonachtig in Aalten en dacht meteen aan het speelveld aan de Acaciastraat. Ze zocht contact met de gemeente Aalten en die gaf gelukkig toestemming en zo kon de diploma-uitreiking van de leerlingen daar plaatsvinden. Marloes: “Het was echt een prachtige dag. De setting was perfect en iedereen kijkt er positief op terug. Het was een dag met een gouden randje. Laat dit voor anderen ook een eye-opener zijn. Zo kan het ook. Blijf niet sippen, maar kom ook in actie.”



Marloes ter Haar - Kreeftenberg tekent trots haar diploma. Foto: Eva Schipper.
Karlijn Oberink ondertekent haar diploma. Rechts staat SLB'er Gina van Dijk