De jonge voetballers in actie. Foto: Eva Schipper
De jonge voetballers in actie. Foto: Eva Schipper

Voetbalkamp AZSV succes

AALTEN - Op het terrein van AZSV waren van donderdag 9 juli tot zaterdag 11 juli veel jonge voetballers te vinden. Maar liefst 130 jonge spelers deden mee aan het voetbalkamp. Hier leerden ze veel techniek, maar er was natuurlijk ook ruimte voor spelletjes. In de avond aten de voetballers samen. De kinderen sliepen thuis. Alle leden van AZSV tot en met twaalf jaar konden zich opgeven. Nick van Breugel en Rick Wevers zijn de hoofdorganisatoren van het kamp. Zij vertellen hoe ze op het idee kwamen en hoe de dagen verliepen.

Nick: "We hadden het idee van een voetbalkamp gezien bij de Graafschap. Ook zochten we een manier om geld te kunnen inzamelen voor de club. Door de coronacrisis heeft de club natuurlijk ook financiƫle schade geleden. Op deze manier willen we de jeugdleden een paar leuke dagen bezorgen en daarnaast wat geld in het laatje krijgen." Ongeveer 45 vrijwilligers hebben meegeholpen. "Van koks tot trainers, we hebben echt heel veel hulp gekregen. Ook Jumbo Leusink heeft ons met korting op onze aankopen."

Rick: "Alles loopt super. Van te voren hadden we natuurlijk wel een beetje stress of alles wel goed zou komen. Het is tot nu toe echt super leuk." De mannen denken er ook aan om dit volgend jaar nog een keer te gaan organiseren. " Dit jaar was zo'n groot succes, dit willen we volgend jaar ook wel weer."