De dansers tijdens de auditie. Foto: Eva Schipper
De dansers tijdens de auditie. Foto: Eva Schipper

Nieuw: Danzarte Dinnershow

AALTEN - Dineren en tegelijkertijd kijken naar een show. Dat is het concept van een nieuw dansproject: de Dinnershow. In een project van ongeveer een half jaar leert een groep dansers een hele show. De choreografie wordt bedacht en aangeleerd door vier dansdocenten van Danzarte. De hoofdorganisatoren van dit project zijn Eddy en Magali Tiemersma, tevens de eigenaren van DanzArte. “Wij bieden de dansers de mogelijkheid om meer podiumervaring op te doen. De Dinnershow is voor iedereen in de danswereld, zowel afgestudeerde dansers als nog studerende dansers, maar ook zeker voor amateurdansers.” Naast dansers zullen er zangers optreden. Een van de zangers is Evert Stroet. Magali en Eddy zijn nog op zoek naar meer zangers. De Dinnershow is eind februari in de Hofnar.

Natuurlijk heb je niet zomaar een groep dansers bij elkaar. Magali: “ Dit weekend hebben we audities gehouden om zo geschikte dansers te vinden.” Er deden ongeveer veertig dansers mee aan de auditie. Er werd onderscheid gemaakt naar dansstijlen: hiphop en modern/klassieke dans. Na de audities selecteerden de vier docenten de dansers.“We wilden ook heel graag wat voor het dorp Aalten betekenen. Er is nog nooit eerder iets in trant van een dinnershow geweest in dit dorp, dus dit lijkt ons een geschikt moment. Ik heb er echt heel veel zin in.” Magali en Eddy denken nog na over een soort aftrap van het project. “We zouden ook heel graag een soort generale van de show willen geven voor mensen in een woonzorgcentrum. Zij hebben al zoveel ellende meegemaakt in de coronatijd. We hopen op die manier iets voor ze te kunnen betekenen.”

In het project hebben de dansers erg veel vrijheid als het gaat om training. Zo kunnen ze zelf kiezen hoe vaak ze per maand willen trainen. De trainingen zijn alleen in de weekenden en in vakanties, zodat studerende dansers makkelijker kunnen deelnemen aan de trainingen. Bovendien worden alle trainingen gratis aangeboden door Danzarte. Nadere informatie over de dinnershow volgt nog.