Van Slag: slagwerkklas voor de jongsten

AALTEN - In het komende seizoen spelen de jongste slagwerkers van Eendracht Aalten samen in de slagwerkklas Van Slag. Het groepje ziet het levenslicht vanwege de groei in aantal kinderen die bij de muziekvereniging slagwerk (leren) bespelen.

Voorzitter Peter Kraaijenbrink: “Binnen onze muziekeducatie staat direct samenspel centraal. Elk kind dat muziekles volgt, speelt daarom in het SCHIK!-orkest. Ook als ze nog geen diploma’s hebben. Gewoon vanaf het eerste moment. Omdat samen spelen leerzaam en leuk is. Nu het aantal slagwerkertjes dermate groeit, vinden we het belangrijk om ze als volgende stap ook als slagwerkers onderling samen te laten spelen.”

Vanaf september start de club met slagwerkklas Van Slag onder het credo dat alles samen mag! Dyon Jansen is de nieuwe leider van dit ‘zooitje ongeregeld’. Hij zal de jongens en meisjes spelenderwijs en toegankelijk de wereld van het slagwerk (verder) laten ontdekken.

Van Slag speelt elke donderdagavond samen van 18:00 tot 19:00 uur. Kinderen die nog geen slagwerkles volgen bij Eendracht Aalten zijn van harte welkom. Zij kunnen direct in het orkestje instromen en tegelijkertijd muziekles gaan volgen. Of ze kunnen ter bredere oriëntatie eerst de muziekintroductiecursus van Schik! volgen waarin ze met alle instrumenten kennismaken. Voor opgave of meer informatie kan men mailen naar info@eendrachtaalten.nl.