Reactie op Brief van de burgemeester

Anoniem

Graag wil ik in dit verhaal anoniem blijven. Omdat ik de enige in Aalten ben met deze ziekte. Ik heb een chronische ziekte. Ik ben daardoor lichamelijk beperkt. Ik heb deze ziekte al anderhalf jaar.

Wat heeft de coronatijd voor mij als consequentie? Mijn revalidatie heeft drie maanden stil gelegen. Dat is voor mij funest geweest. Ik kreeg geen hulp meer en moest alleen zien te overleven. Ik woon alleen. Ik heb een combinatie van veel klachten die intensief behandeld moeten worden. Dat viel weg. Ik ben heel hard teruggevallen.

Zó, dat we nu opnieuw de revalidatie moeten starten maar dan op een heel laag niveau. Dit leven is niet meer menswaardig te noemen. Als een kasplantje op bed geëindigd. Was er geen corona geweest, waren er nog kansen voor mij geweest. In elk geval was dit dan niet gebeurd. En had ik nu nog enigszins kunnen functioneren.

Mijn ziekte is onbekend en er zijn niet veel behandelaars. De wachttijd is dan ook een jaar. Wie corona heeft, krijgt direct alle hulp die nodig is en wordt direct gerevalideerd. Ik heb dat ook nodig, en ik heb daar ook recht op. Maar ik was niet belangrijk. Ik kon wel wachten.

Nu kan alles voor mij wel eens te laat komen. Ik heb moeten wijken voor de corona. Coronapatiënten herstellen, maar ik heb levenslang. Mijn ziekte is blijvend.

Corona is een massahysterie. Ze worden toegejuicht!! Corona wordt gedoogd, krijgt alle (media) aandacht. Nog net geen rode loper. Maar mijn ziekte word niet gedoogd.

Ik vind dat alles uit zijn verband wordt getrokken. Het is een hype. De verhoudingen komen behoorlijk scheef te liggen. Waar blijf ik??? Ik ben er ook nog!!

Voor corona zijn tal van telefonische hulplijnen. Wie kan ik bellen? En wat als er een tweede golf komt? Dan leg ik het loodje. Niet aan corona, maar mij heeft het ook de kop gekost.

En dan komt er nog een anderhalvemeterwet. Voor mij is lijfelijk contact een eerste levensbehoefte. Ik kan me geen boetes permitteren, maar kan niet zelfstandig de straat op om te revalideren. Ik hoop dat er beter nagedacht wordt en de regering hier lering uit trekt.

Ik laat me niet gijzelen. En ik laat me de vrijheid niet ontzeggen. Dat staat in de grondwet. Dat is mensonterend!!


Naam en adres bij de redactie bekend