Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Louis Veldhuis
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Louis Veldhuis

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - In 1969 vierde de Chr. Gymnastiekvereniging DOK-Juliana Aalten het 50-jarig bestaan met een feestelijke receptie. De ereleden werden destijds in het zonnetje gezet.

We kregen nogal wat reacties. Uiteindelijk kwamen alle namen en een stuk historie van de vereniging boven water. Op de foto zien we op de bovensterij: ds. Goede, Albert te Sligte, Reind Haverkamp, en de heren Kuenen en Schepers. Beneden zien we Herman Fukkink en de heren Van Lochem en Lievers.

In maart 1919 werd deze gymnastiekvereniging opgericht: CGTV DOK-Juliana. DOK stond voor 'Door Oefening Kracht'. In 2009 gingen de twee gymnastiekverenigingen uit Aalten: Achilles en DOK-Juliana samen, anders had men in 2019 het eeuwfeest van deze gymnastiekvereniging gevierd. Toch is er door oud-leden in 2019 aandacht besteed dat het honderd jaar geleden was, dat DOK-Juliana werd opgericht. De oud-leden staken de koppen bij elkaar en organiseerden een reünie. Op 30 november 2019 kwamen oud-leden, leiding, bestuursleden en vrijwilligers bij elkaar. Tijdens de reünie werd duidelijk dat de vereniging een grote rol heeft gespeeld in vele levens. De bijeenkomst werd gehouden bij café Leuven in Aalten. Er kwamen meer dan 110 mensen op af, vanuit Den Haag, Amersfoort, Amsterdam, Bemmel, Rhenen en natuurlijk uit Aalten zelf. Tijdens de reünie werden de vele plak- en fotoboeken bekeken. Er is veel materiaal van deze vereniging bewaard gebleven, zoals de foto van de ereleden. Ook werd het bondslied van de KNCGV gezongen. Dit lied was in het verleden bij elke activiteit te horen.
Foto met dank aan: Louis Veldhuis.