Hiernaar streeft de stichting: blije, dankbare en gezonde mensen in Gambia.  Foto. H. Luimes
Hiernaar streeft de stichting: blije, dankbare en gezonde mensen in Gambia. Foto. H. Luimes

Hulp gevraagd voor Gambia

AALTEN - Door de lockdown die ook in Gambia van kracht is, kan niemand nog werken. Mensen hebben niets of te weinig te eten, ze verliezen hun banen en mensen worden uit huis gezet omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. De nood is hoog en de honger neemt toe. Stichting Gáán voor Gambia uit Aalten hoort schrijnende verhalen van de mensen daar.

Henk Luimes van de stichting Gáán voor Gambia vertelt: "Ons doel is en blijft: in Gambia gáán voor de allerarmsten. We kunnen niet heel Gambia helpen maar wel de kinderen en gezinnen die op ons netvlies staan. Hulp bieden waar nodig door middel van brood, rijst, olie, kleding, dekentjes, verbandmaterialen et cetera. In deze coronatijd worden de inwoners extra hard getroffen."

Stichting Gáán voor Gambia werkt samen met Dominic, Aida, Omar en meerdere Gambiaanse instellingen. Op dit moment helpen zij zoveel mogelijk mensen in Manduar van eten te voorzien. De stichting doet er alles aan dat elke euro die gedoneerd wordt op de plek komt waar het nodig is. Maar ook de transportkosten naar en in Gambia moeten betaald worden. Luimes: "Er staan spullen klaar! Waarvoor heel veel dank! Helpt u mee de vrachtkosten te betalen? Uw bijdrage is meer dan welkom op: NL20 RABO 0330 7815 29 t.n.v. Stichting Gaan voor Gambia o.v.v. noodhulp."

Voor meer informatie kan iedereen terecht bij Henk Luimes, tel. 06 51933215 of e-mail: gaanvoorgambia@gmail.com.


www.gaanvoorgambia.nl