Dorcas werkt hard aan heropening

AALTEN - Direct na de persconferentie op 12 maart heeft de Dorcas-winkel in Aalten zijn deuren gesloten. Een moeilijk maar noodzakelijk besluit. "Noodzakelijk gezien het grote aandeel van 70-plussers in ons vrijwilligersbestand en onze zorgen om hun gezondheid. Maar heel moeilijk omdat met het wegvallen van inkomsten ook onze bijdrage aan projecten voor de allerarmsten in verre landen op nul kwam." Maar ondanks deze sluiting hebben de vrijwilligers hier en daar in de omgeving materialen en hulp geboden. Een klein aantal vrijwilligers heeft intern waar mogelijk geklust en nu langzaamaan alle voorzorgsmaatregelen duidelijk worden, wordt alles op alles gezet om weer open te kunnen gaan. Dat zal vanaf 1 juni zijn.

De komende week wordt er hard gewerkt. Er komt een aparte ingang aan de parkeerplaats waar een klant een schoon winkelmandje krijgt. Een beperkt aantal klanten krijgt toegang: dus kom alleen! Binnen komt een eenrichtingroute zodat men rond kan lopen en waar afstand houden lastig is, komt afscherming. Als het maximum aantal klanten is bereikt, moet een klant wachten tot er iemand vertrekt via de aparte uitgang. Ook zijn handgel en ontsmettingsmiddelen aanwezig. En het verzoek is met pin of contactloos betalen. Het koffiehoekje blijft helaas voorlopig gesloten.

"Zo kunnen we na 1 juni verantwoord weer open op de vaste dagen, donderdag, vrijdag en zaterdag van half tien tot half vier. En ook weer aan de slag om geld te verdienen voor onze projecten in landen waar de zorgen al groot waren en door de coronacrisis nog extra verergerd zijn. Ook daar probeert Dorcas nu extra te helpen met zeep en andere hygiƫnische maatregelen."

Inname
Ook de inname van de Dorcas-winkel in Aalten krijgt een andere werkwijze en een andere ingang aan de parkeerplaats. Heel belangrijk is dat inname alleen nog kan op afspraak per telefoon of per mail. "Zo kunnen we drukte en onnodige contacten voorkomen. Komt u zonder afspraak, dan wordt u niet geholpen!" De voorraad is ruim voldoende om de winkel voorlopig nog te vullen. "Maar natuurlijk zijn goede bruikbare spullen weer van harte welkom. Meer nog dan anders ons verzoek de spullen goed schoon te maken voor u ze brengt. Inname van meubels is voorlopig nog niet mogelijk door ruimtegebrek."


dorcas.nl/winkels/aalten