Vivienne en Roy Brethouwer tekenen het contract voor de koop van hun woning op 't Hoge Veld. Links Helen Souilljee van Mensink Berndes Makelaars. Foto: PR
Vivienne en Roy Brethouwer tekenen het contract voor de koop van hun woning op 't Hoge Veld. Links Helen Souilljee van Mensink Berndes Makelaars. Foto: PR

Familie Brethouwer eerste koper op 't Hoge Veld

AALTEN - De eerste twee woningen in het bouwplan Hoge Veld zijn verkocht. In week 20 begint het grondwerk en in week 23 start de aanleg van de nutsvoorzieningen waarna de bouw van de woningen van start kan gaan.

"De allereerste koper was de familie Brethouwer. Vivienne en Roy zetten vorige week hun handtekening onder het contract en kunnen nu gaan uitkijken naar de verhuizing naar 't Hoge Veld", vertelt Helen Souilljee van Mensink Berndes Makelaars.
't Hoge Veld is een project van zeventien woningen op de plek waar voorheen woonzorgcentrum 't Hoge Veld stond. Het betreft een gebied met veel groen, waar bij het ontwikkelen van het plan zoveel mogelijk is geprobeerd om de vaak al wat oudere monumentale bomen te sparen. Er blijft zo veel bestaand groen gespaard en verder wordt de wijk ook weer 'groen' aangekleed. De percelen zijn veelal ruim. Er worden woningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen en dus ook van verschillende grootte. De vijf types woningen dragen allemaal de naam van een boom. Ze worden gasloos gebouwd en kopers kunnen zelf nog wat keuzes maken ten aanzien van indeling en afwerking van de woningen. "We vinden het een erg leuk project, en denken dat veel mensen uit Aalten blij zullen zijn met het resultaat. Daarom is het fijn dat mensen vanaf nu echt kunnen zien hoe het gaat worden", aldus Helen Souilljee.