Het team van CBS Barlo toont op bijzondere manier hoe trots ze zijn op hun leerlingen. Foto: PR
Het team van CBS Barlo toont op bijzondere manier hoe trots ze zijn op hun leerlingen. Foto: PR

Team CBS Barlo kijkt uit naar weerzien met leerlingen na periode van thuisonderwijs

BARLO - Op CBS Barlo wordt gewerkt met een onderbouw- en een bovenbouwunit. Elke unit bestaat uit vier leerjaren. Deze units gaan om de dag naar school. Als een unit thuis is, krijgt deze unit gewoon thuisonderwijs, net als in de afgelopen zes weken. CBS Barlo werkt met digitale lesmethoden en instructie via videomeeting.

Als de kinderen zelf naar school kunnen komen, dan vraagt de school ouders dit vooral te stimuleren. Mocht dit nog niet mogelijk zijn, dan worden de ouders van de kinderen van de groepen 1 en 2 verzocht om de kinderen tot de ingang van de onderbouw te brengen, waar de kinderen opgewacht worden door de leerkrachten. De ouders van de kinderen van de andere groepen zetten hun kinderen af bij de ingang van het schoolplein en halen ze daar eventueel ook weer op. Per gezin haalt of brengt één ouder de kinderen. Ouders komen niet in het gebouw en zo min mogelijk op het schoolplein.

Alle leerkrachten werken gewoon, tenzij er volgens de richtlijnen van het RIVM gevaren zijn voor de gezondheid van de kinderen en/of de collega-leerkrachten. Eventuele afwezigheid van een leerkracht lossen we intern op of de school maakt gebruik van de vervangingspool van onze stichting Accent.
CBS Barlo gaat een extra leerkracht inzetten voor de noodopvang van kinderen van ouders in vitale beroepen.

Het team van CBS Barlo kijkt erg uit naar de herstart. Interim-directeur Gerrit Jan Houwers: "Wij verlangen er naar de kinderen weer te zien en met hen weer aan het werk te gaan. Eerst met hen de sociaal-emotionele zaken bespreken en dan pas kijken hoe bij elk kind kan worden aangesloten bij het onderwijsniveau dat ze hebben na zes weken thuisonderwijs. Zoals we het ook al deden voor de sluiting van de scholen gaan we dat nu weer doen: individueel maatwerk leveren voor elk kind. Ondanks verontrustende berichten in de media daarover zijn eventuele leerachterstanden voor ons geen zwaarwegend probleem."
Houwers vervolgt: "Als directeur van CBS Barlo heb ik grote bewondering voor de manier waarop mijn collega’s in zeer korte tijd het thuisonderwijs op poten hebben gezet. Daarnaast wil ik de inzet en grote betrokkenheid van de ouders benoemen; mijn complimenten en grote waardering daarvoor! De communicatie tussen ouders en leerkrachten verliep op een prettige en effectieve wijze."