Foto: Ria Zandman
Foto: Ria Zandman

Droogte leidt tot regenboog

AALTEN - Het lijkt tegenstrijdig, maar het is toch waar: de - na alle regen eerder dit jaar - alweer ingetreden droogte lijdt tot een regenboog. Uiteraard is die regenboog niet ontstaan onder invloed van zon en een regenbui. De regenboog verscheen dankzij een beregeningsinstallatie op een perceel landbouwgrond in Aalten. De foto werd gemaakt door Ria Zandman.


Zoombiertje met de dominee

AALTEN - Het biertje met de dominee in Aalten gaat online. Naast elkaar bijkletsen, zoals altijd in stamcafé Schiller is er natuurlijk nu even niet bij, maar via Zoom is deze Krux-activiteit ook heel goed te doen.

Het wordt dus een bijzondere editie. De kerk had kunnen besluiten om deze maandelijkse activiteit voorlopig helemaal stil te leggen, maar als alles tegenwoordig via het internet gaat kan het biertje ook wel op die manier. Elkaar even in het echt zien is niet mogelijk maar een zoom-biertje-met-de-dominee kan wel helpen. Krux laat zo de mensen naast elkaar bijkletsen. En net zoals altijd in een café kunnen de deelnemers het dan ook hebben over hét onderwerp: 'Wil God dit virus?'
Wie op 7 mei mee wil doen kan zich aanmelden met een e-mailtje aan folkert.j.de.jong@gmail.com. Het begint om 20.30 uur.