De VVNF, Figulus en talentverbinder Elena Kock hopen dat Dinxperlo én Aalten toch een beetje oranje kleuren. Foto: Frank Vinkenvleugel
De VVNF, Figulus en talentverbinder Elena Kock hopen dat Dinxperlo én Aalten toch een beetje oranje kleuren. Foto: Frank Vinkenvleugel

Feestje maken van Koningsdag

AALTEN / DINXPERLO – Nu Koningsdag wordt omgedoopt tot 'woningsdag' en alle gebruikelijke Oranje-activiteiten zijn afgelast, probeert Figulus er samen met de VVNF en de Talentverbinders toch nog een feestje van te maken. Zo wordt in de gemeente Aalten de eerste – en hopelijk laatste – editie van de Online Koningsspelen gehouden.

Oorspronkelijk zou er ook een wedstrijd straat versieren zijn, maar dat kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Maar Steffan Rexwinkel van Figulus, de VVNF en Talentverbinder Elena Kock roepen iedereen op in plaats daarvan het eigen huis toch een beetje in Oranje-stemming te versieren, met Koningsdag en 5 mei in het vooruitzicht. Fotograaf Frank Vinkenvleugel van De Band gaat regelmatig op pad in het gebied van De Band om het resultaat vast te leggen, en fotografe Eva Schipper doet datzelfde in het gebied van Aalten Vooruit.

Verder is op vrijdagmorgen 24 april van 09.00 tot 12.00 uur de eerste editie van de Online Koningsspelen. Iedereen in Dinxperlo en omgeving kan mee doen via de website www.dinxperlovitaal.nl. In Aalten en Bredevoort kan iedereen terecht op www.gemeenteaaltenvitaal.nl.

Steffan legt samen met Elena uit: "Alle kinderen volgen een lokaal programma, terwijl ze gewoon thuis zijn. Ieder (half)uur wordt er een nieuwe activiteit aangeboden. Ieder kind doet dus individueel mee, het liefst op de stoep vóór het huis en gekleed in het oranje!"

Het programma begint om 09.00 uur met een gezamenlijke warming up die wordt uitgezonden op Omroep Gelderland met topsporters uit Gelderland. Daarna schakelen de deelnemers over naar www.dinxperlovitaal.nl of www.gemeenteaaltenvitaal.nl waar een kopje 'Koningsspelen' staat. Wie daarop klikt, vindt de diverse activiteiten, die worden verzorgd door de plaatselijke verenigingen en trainers. Van 11.45 tot 12.00 uur is de afsluiting van de Online Koningsspelen met de Beweegbingo van Figulus.