Afbeelding

Eendracht Aalten verplaatst voorstellingen Open Ogen naar 2021

AALTEN - Fanfare Eendracht Aalten verplaatst haar reeks voorstellingen Open Ogen definitief naar het begin van 2021. De vereniging verzette deze concerten die begin april zouden plaatsvinden, aanvankelijk naar half juni. Inmiddels blijkt dat ook deze tweede reeks data door de vergaande maatregelen rondom het coronavirus niet haalbaar is.

Voorzitter Peter Kraaijenbrink: “Open Ogen is een groots project. Een project dat gepaard gaat met een grote voorbereiding. We waren voornemens de Zuiderkerk in Aalten om te toveren tot een concertruimte waarin we samen met anderen hele mooi muziek gingen laten horen. Dat wilden we doen op een universele, unieke en uitbundige manier en dat willen we nog steeds. We willen dan ook zeker niet deze voorstellingen cancelen, maar juist later alsnog uitvoeren.”

Samen Vrijheid Vieren verzocht de Aaltense initiators om hun activiteit in een nieuwe periode te laten plaatsvinden om zo samen alle plannen later uit te voeren. Peter: “Al die mooie concerten en projecten die zouden plaatsvinden moeten natuurlijk niet verloren gaan. We kunnen ons vinden in de gedachte om gezamenlijk een jaartje op te schuiven. Wat in het vat zit, verzuurt niet. Komend najaar gaat ons orkest op concertconcours, vandaar dat we gekozen hebben Open Ogen te verplaatsen naar het begin van 2021.”

Open Ogen is met Eendracht Aalten als initiatiefnemer een samenwerking tussen vele partijen. De komende tijd zal met de partijen worden bekeken welke nieuwe datum de beste optie is. In creatief opzicht zal de vereniging zeker deze bijzonder tijd verwerken in de voorstelling 2.0. Peter: “Wat er nu gebeurt is natuurlijk niet te bevatten. Als we straks hopelijk terugkijken op deze periode levert zo’n periode in creatief opzicht nieuwe invalshoeken op. Open Ogen voeren we in 2021 natuurlijk niet precies zo op zoals we dat dit jaar zouden doen. We geven het een extra lading.”

Diegenen die een kaart registreerden ontvangen daarover een bericht. De registratie voor de nieuwe reeks zal pas verderop in het jaar worden geopend. Peter: “Voor nu focussen wij ons op het weer zo snel mogelijk kunnen repeteren en als dat mag en we weer plannen kunnen maken, zal Aalten natuurlijk nog veel sneller van ons horen dan begin 2021.”