De voorkant van het boekje. Foto: PR
De voorkant van het boekje. Foto: PR

Pakistani schrijft boek in het
Nederlands

AALTEN - Een kinderboek voor kinderen én voor ouders. Het boek 'Ezrah dat mag niet' werd op 27 maart gepubliceerd. De schrijver is Simon Saif, een jongeman die geboren is in Pakistan, nu wonend in Aalten. Normaal schrijft hij in het Engels; dit is zijn eerste boek in het Nederlands.

Door Eva Schipper

Het kinderboek gaat over een jongen van 5 jaar. De jongen, Ezrah, wil graag heel veel doen, maar hij is voor veel dingen te klein. Uiteindelijk begrijpt de jongen dat hij voor sommige dingen nog te jong is. Het boek heeft in totaal zeven verhalen, waarin Ezrah steeds meer van zijn eigen fouten leert. Het boek is er voor ouders om over regels, grenzen en fouten te praten.

Over de vraag waarom Simon graag een kinderboek wilde schrijven hoeft hij niet lang na te denken. "Het boek is gebaseerd op mijn eigen zoon Ezrah. Toen ik vader werd, wilde ik ons kind graag heel veel leren. Dat kan je doen door je kind veel te laten doen. Op een gegeven moment begint het kind zoveel te leren, dat er ook wel eens iets mis gaat. Met dit boek wil ik ouders en hun kind dingen leren over opvoeding."

De opbrengst van het boek gaat naar een onderwijsproject in Pakistan. Hierdoor kunnen kinderen die geen geld voor onderwijs hebben, toch naar school. Het boek is via de webshop van Boekscout verkrijgbaar en kost 16,50 euro per stuk.

Simon Saif. Foto: PR