Huiswerkbezorging door leerkrachten
Huiswerkbezorging door leerkrachten Eigen

Huiswerkbezorging in Bredevoort

BREDEVOORT - Een schooldag zonder kinderen... Het is een noodzakelijke, maar rare gewaarwording. Sinds maandag 16 maart zijn alle scholen in Nederland gesloten, zo ook ’t Bastion in Bredevoort. Het is een vreemde en bijzondere situatie, maar noodzakelijk om het coronavirus onder controle te krijgen. “Dat deze maatregel door het kabinet is genomen is volledig begrijpelijk, maar een school zonder kinderen voelt wel heel gek”, verwoordt directeur Annemarie Veerbeek. “Zowel landelijk, als wereldwijd, ligt de prioriteit bij het onder controle krijgen van het coronavirus. Maar het geven van onderwijs stopt niet met deze maatregel. We hebben afgelopen dagen, net als waarschijnlijk alle onderwijsmensen in Nederland, hard gewerkt om met alternatieve oplossingen te komen om toch doorgang van het onderwijs te kunnen realiseren”.

Er is veel overleg gevoerd op ’t Bastion en een plan gemaakt waarbij de kinderen van ’t Bastion voorzien worden van huiswerk. “We hebben gekozen om een weekplanning voor de kinderen te maken en te voorzien in de benodigde materialen om thuis het werk te kunnen doen”, aldus de directeur van ’t Bastion. Het team is zich er van bewust dat er in deze digitale tijd ook voldoende manieren zijn om het onderwijs op afstand en digitaal te verzorgen, maar er is voor gekozen om onderwijs grotendeels op papier doorgang te laten vinden. Wanneer ouders een gezin hebben met meerdere kinderen en is er maar 1 digitaal apparaat aanwezig, dan wordt het lastig om alles digitaal te doen. Ook vindt de school het niet wenselijk dat de kinderen de gehele dag achter een computer zitten. “We beseffen ons dat er een beroep gedaan wordt op ouders in deze situatie, maar hopen dat we met de weekplanning en een duidelijke uitleg hierin tegemoet komen,” geeft Annemarie Veerbeek aan.

Voor alle kinderen van ‘t Bastion is een tasje met huiswerk gemaakt, met o.a. werkboeken, werkbladen en schrijfgerei. Voor de bezorging van het huiswerk zijn de leerkrachten van ’t Bastion dinsdag 17 maart op pad gegaan. Tasjes met huiswerk werden bij alle 150 kinderen aan huis bezorgd en aan de deuren gehangen, om contact zoveel mogelijk te vermijden. Dat het beroep van leerkracht veelzijdig is, blijkt maar weer!

Huiswerkbezorging door leerkrachten