Opinie | D66: Er kan veel bij Slingeplas

D66: Er kan veel bij Slingeplas

Op 24 maart aanstaande neemt de gemeenteraad een besluit over de aankoop van de Slingeplas om het vervolgens met eeuwigdurende pacht aan Twee Bruggen over te doen. Twee Bruggen heeft veel vertrouwen vanuit Bredevoort, dat is mooi. Ook D66 ziet Twee Bruggen als een goede en logische exploitant. D66 vindt het heel positief dat Twee Bruggen in gesprek wil met alle belanghebbenden en had het liefst gezien dat ook de gemeente hierin een actieve rol had.

Blijft de Slingeplas dan nu zoals het altijd was? Waarschijnlijk niet. De gemeente heeft destijds de Slingeplas overgedragen aan Leisurelands om een duurzame economische drager voor het gebied te krijgen. Dit is nog altijd actueel, de nieuwe exploitant Twee Bruggen heeft meerdere malen duidelijk aangegeven dat er nieuwe financiƫle dragers nodig zijn om de Slingeplas te kunnen blijven exploiteren.

Het huidige bestemmingsplan geeft hier de ruimte voor. Op vragen van D66 heeft het college bevestigd dat "dagevenementen en intensieve dagrecreatie binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan zijn toegestaan." Verder bevestigt het college dat horeca bij de Slingeplas is toegestaan, dat er extra gebouwd mag worden en sluit het college een restaurant bij de Slingeplas niet uit. Dit alles zonder dat er een aanpassing van het bestemmingsplan nodig is.

D66 vindt dit een mooie ontwikkeling, maar roept het college wel op om naar de Bredevoortse bevolking helder te communiceren wat bij de exploitatie van de Slingeplas nu wel en niet is toegestaan op basis van het huidige bestemmingsplan.


D66 Gemeente Aalten