Spelers aan de slag met Weerwolven. Foto: PR
Spelers aan de slag met Weerwolven. Foto: PR

Weerwolven slaan succesvol toe in Aalten

AALTEN - Op zondag 8 maart is de eerste editie geweest van de Weerwolven van Aalten. Dat is een nieuw evenement waar volwassenen en kinderen samen het groepsspel 'De Weerwolven van Wakkerdam' spelen. Zo'n 25 mensen, (zowel kinderen als volwassenen) kwamen naar de Backyard bij Setz aan Plein Zuid in Aalten om dit leuke spel te spelen. Na een korte uitleg gingen ze uiteen in twee groepen en begonnen ze aan het spel. Tussen de spellen door was er ruimte om iets te drinken (voor de kinderen was er ranja, maar er was tegen betaling ook frisdrank te bestellen) en waren er ruim voldoende chips.

Het spel was soms een beetje spannend, maar vaak ook erg grappig. Een van de deelnemers merkte op dat het leek of iedereen elkaar vooraf al kende (terwijl dit in de meeste gevallen niet zo was). Ontzettend leuk om te zien hoe verschillende leeftijden met elkaar in contact zijn gekomen en met elkaar plezier maken.
De Weerwolven in Aalten is een initiatief van Jelle Polman en Leon Grevink. Het idee ontstond toen Bas, de oudste zoon van Leon, fan bleek te zijn van het spel. Hij kon het alleen nooit spelen, omdat hij niet voldoende mensen bij elkaar kreeg. Omdat Leon samen met (onder andere) Jelle het zomer en winterprogramma voor de jeugd van AD'69 organiseert, kwamen zij op het plan dit ook samen te organiseren. Met de steun van de Talentverbinder Richard Jongetjes is het hen gelukt om dit nieuwe evenement succesvol te laten starten.

De reacties van de deelnemers zijn heel positief, de meesten wilden graag nog een keer meedoen. Gezien het succes van dit eerste evenement, willen Jelle en Leon dit maandelijks gaan organiseren. De volgende middag is al gepland op zondag 26 april om 14.00 uur en er zal binnenkort ook een avond worden georganiseerd. De locatie is opnieuw de Backyard bij Setz.
Deelname kost twee euro. Ouders van kinderen die het niet kunnen betalen, kunnen zich richten tot Richard Jongetjes. Iedereen kan meedoen, jong of oud. Tip: ga samen me' t de kinderen. Zelfs wie het spel nog nooit gespeeld heeft, kan meedoen. De spelleiders en de medespelers nemen de tijd om iedereen het spel te leren. Aanmelden via Facebook: weerwolven van Aalten of per mail weerwolvenvanaalten@gmail.com.