Mooi bedrag voor Joanne Foundation dankzij plaatjesactie

Mooi bedrag voor Joanne
Foundation dankzij plaatjesactie

AALTEN - Het vervolg op de AH plaatjesactie 'Vervlogen tijden in beeld gebracht' is een groot succes geworden. Mogelijk gemaakt door Marcel, die toestemming gaf de actie op eigen initiatief voort te zetten en de Aaltense bibliotheek die ruimte beschikbaar stelde voor een extra dag ruilbeurs.

Weken van intensief plaatjes uitzoeken, op nummer leggen en inplakken, hebben ertoe geleid dat er al met al zo'n 75 boeken zijn gemaakt. Een deel ervan is aan diverse instellingen in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo geschonken en bijna 50 particulieren kochten een boek voor 15 euro. Dit betekent dat het mooie bedrag van 745 euro is overgemaakt aan de Joanne Foundation.

Tonnie Kleinhesselink kijkt tevreden terug op de zeer intensieve periode die nodig was om dit 'project' te realiseren. Met hulp van vrienden bij het sorteren van een deel van de grote berg plaatjes en ondersteuning van Bert, die regelmatig ontbrekende nummers uit zijn voorraad doneerde, is het gelukt om met de onmisbare hulp van Janine en ook van Henk, alle boeken vol te krijgen. Al met al zijn er zo'n 22.000 plaatjes gesorteerd en geplakt. En dat kunnen er nog meer worden, want er is nog voorraad en het is nog steeds mogelijk een boek te bestellen door een bericht te sturen naar boekoveraalten@gmail.com. Uiteraard zal ook de opbrengst daarvan ten goede komen aan de Joanne Foundation.