Een spelmoment uit de wedstrijd van AD'69. Foto: PR

AD '69 ruikt periodetitel na nipte winst op Ulftse Boys

AALTEN - AD'69, dat al een paar weken niet in actie was gekomen, was er alles aan gelegen om de thuiswedstrijd uit de tweede periode tegen UB '51 te winnen. In dat geval zou de Aaltense club genoeg hebben aan vier punten uit de twee komende wedstrijden om de periodetitel te winnen. En het lukte: Ulftse Boys kreeg met 1-0 klop.

Het was volle bak op sportpark Zuid want alle teams speelden thuis. Maar vanaf 12 uur begon het te regenen en dat zorgde ervoor dat de kantine vol zat en dat langs de lijn alleen de echte diehards een wedstrijd zagen die tot de laatste minuut vol spanning zat.
Na de minuut stilte ter nagedachtenis aan lid van verdienste Adolf Prins die afgelopen week overleed, nam UB'51 in het eerste kwartier het initiatief. AD'69 werd in de verdediging gedrukt. In deze fase raakte Michiel Ebbers geblesseerd toen hij vol op het bovenbeen werd geraakt. Tweemaal een behandeling kon erger voorkomen zodat hij toch de volle negentig minuten zou uitspelen.
De overhand in balbezit voor UB'51 leverde echter geen kansen op. De eerste echte kans van de wedstrijd was juist voor AD'69. In de 20ste minuut onderschepte Jens Bent de bal toen de keeper van UB'51 de bal veel te kort uitschoot, maar zijn afstandsschot ging ver naast. Deze eerste kans voor AD'69 gaf de Aaltenaren moed en zij kwamen meer en meer op de helft van UB'51. In de 35e minuut kreeg Tom Elferink de bal voor waardoor eerst Nick Ebbers vergeefs op doel schoot en in de daaropvolgende scrimmage ook Jens Bent niet kon scoren. Amper vier minuten later kreeg AD'69 opnieuw een enorme kans. Vanuit een voorzet van wederom Tom Elferink werd Recep Kaya bediend. In plaats van direct te schieten nam hij de tijd om de bal eerst onder controle te krijgen waardoor een verdediger de gelegenheid kreeg zich vol in zijn schot te werpen.
Na rust kreeg UB'51 zijn eerste grote kans in de 51ste minuut toen keeper Anthony Ikink zich volledig verkeek op een stuiterbal in de zestien. Met gevaar voor eigen leven moest Ikink zich twee keer voor een aanvaller gooien om een doelpunt te voorkomen. Het leverde hem een blessure op. Dat was extra spannend voor AD'69 dat niet over een reservekeeper beschikt, maar gelukkig kon Ikink verder. In de 54ste minuut kon er dan eindelijk een doelpunt worden genoteerd. Over links brak Dylan Bauhuis door en en hij zette de bal onbaatzuchtig voor. Jens Bent liet met een volley in de rechterhoek de keeper kansloos. UB'51 probeerde zich nog meer te focussen op de aanval maar slaagde daar maar niet in, mede omdat in de Aaltense verdediging Bram Dekkers excelleerde. Al zijn verdedigende acties waren raak en frustreerden meerdere Ulftse aanvallen. Pas in de 70ste minuut waren er weer benauwde momenten voor het Aaltense doel en wederom moest Ikink met een maximale inspanning de lucht klaren.
Het laatste kwartier was er een spervuur van aanvallen op de Aaltense verdediging. AD'69 had het zwaar en een score voor Ulftse Boys lag op de loer. Maar de verdediging van AD'69 hield stand tot scheidsrechter Floors uit Neede het in de 93ste minuut welletjes vond.
Met deze zege blijft AD'69 volop in de race voor de periodetitel. In de laatste twee wedstrijden tegen HMC'17 en Keijenburgse Boys moeten de vier benodigde punten worden gehaald. Volgende week speelt AD'69 thuis tegen MEC.