Talent uit Aalten schittert in Kookpunt

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Op 21 en 22 maart speelt het Winterswijks Jeugd Muziek Theater de voorstelling 'Kookpunt'. Een smakelijke musical, waarin twee restaurants de culinaire strijd met elkaar aangaan. Een productie vol muziek, waarbij humor een belangrijke plek inneemt. Uit Aalten doen Jurre Huls, Margo Mateman en Carmen Wentink mee.

In 'Kookpunt' speelt Jurre Huls de rol van Jelle, de keukenhulp van de Mexicaanse bistro Papionacho. "Jelle heeft stoere, maar ook zachte karaktereigenschappen. Hij krijgt een romance met het keukenhulpje van het naastgelegen Franse restaurant en dat bevalt me erg goed!", aldus Jurre. Beide restaurants hebben al jaren een bestaansrecht, totdat de minister van 'Culinariteit' aankondigt dat slechts één van de restaurants kans maakt op de culinaire subsidie. Margo Mateman speelt de rol van journalist Fedde Fokkema, die een duidelijke mening heeft over die nieuwe regels. Margo vindt het erg leuk dat ze als journalist steeds veel kritische vragen moet stellen aan minister Martha Droggel en haar het vuur na aan de schenen legt. Voor Carmen Wentink is het haar eerste jaar bij Harlekijn en zij zingt en danst met veel plezier mee in het ensemble.
Door de nieuwe regels ontstaat een kokende strijd. De koks, eigenaresses en bediening doen er alles aan om het recept voor succes te vinden. Wie krijgt uiteindelijk de meeste tevreden gasten en wie moet de koksmuts straks voorgoed opbergen?
De musical is geschreven en gecomponeerd door MaxMini. Het creatieve team bestaat uit regisseur Merel Spikker, muzikaal leider Dennis Weelink en choreografe Ellis Wassink.
De voorstelling op zaterdag 21 maart begint om 20.00 uur. Op zondag 22 maart is er een matineevoorstelling om 14.30 uur. Voor beide voorstellingen zijn slechts nog enkele kaarten voor 19,50 euro te koop bij Theater De Storm via theaterdestorm.nl/harlekijn.

Nieuw talent gezocht
Altijd al mee willen spelen in een musical en ben je tussen de 10 en 18 jaar? Harlekijn heeft na de voorstellingen weer een paar plekjes vrij voor nieuw talent. Heb je interesse? Stuur dan een berichtje naar info@wjmtharlekijn.nl.