Dames Hofnar-Bovo nemen revanche op Halley

AALTEN - De dames van De Hofnar-Bovo hebben de nederlaag van de uitwedstrijd tegen Halley dames 3 meer dan goedgemaakt. De gasten uit Wehl moesten met een 4-0 nederlaag puntloos huiswaarts.

De Aaltense dames wisten dat de wedstrijd van zaterdag 7 maart niet makkelijk zou gaan worden ondanks het ruime verschil op de ranglijst: de nummer 2 tegen de nummer 9. De uitwedstrijd was immers nog met 3-1 verloren gegaan. De dames waren erop gebrand om nu een beter resultaat neer te zetten om zo hun positie op de ranglijst vast te houden.
Meteen na het eerste fluitsignaal in de eigen hal kwamen de Bovo-volleybalsters goed uit de startblokken. Met veel servedruk en inzet konden zij een klein gaatje slaan met de dames van Halley. Dit verschil werd steeds verder vergroot en uiteindelijk werd de eerste set met 25-16 makkelijk gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste set. Door het goede spel van Bovo kon Halley niet in de wedstrijd komen en met 25-15 viel ook deze set in Aaltense handen.
Op naar de berucht derde set. De Bovo-dames bleven hun taken goed uitvoeren. Met opnieuw veel servedruk en een goede spreiding van de spelverdeelsters werd er langzaam weer een voorsprong opgebouwd en op 24-16 was de winst bijna binnen. Maar de concentratie verslapte en stap voor stap kwam Halley terug in de set. Net op tijd werd uiteindelijk het laatste punt gescoord: 25-23.
Daarmee was de wedstrijd al gewonnen, maar de speelsters waren erop gebrand om ook de vierde set te pakken. Inmiddels waren alle andere wedstrijden al afgelopen waardoor het wat stil in de zaal was en de dames zelf voor de sfeer moesten zorgen. Dit had geen invloed op het spel van de Aaltense volleybalsters. Opnieuw werd de voorsprong langzaam opgebouwd en niet meer uit handen gegeven. De laatste set werd uiteindelijk gewonnen met 25-17, waarmee de fraaie 4-0 zege op Halley dames 3 een feit was.
De volgende wedstrijd voor de Aaltense dames is op zaterdag 14 maart. Tegenstander is Orion dames 2, de nummer 4 op de ranglijst. Het belooft dus in de Topsporthal in Doetinchem een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 15 uur, en aansluitend treden daar om 17.30 uur ook de Hofnar-Bovo heren 1 aan.