Natare maakt nog steeds kans op het kampioenschap. Foto: PR
Natare maakt nog steeds kans op het kampioenschap. Foto: PR

Natare blijft aan kop

AALTEN - Ondanks een matige start van 2020 staan de waterpoloheren van Natare nog steeds op de eerste plek in de competitie. Afgelopen zaterdag was er een prima gelegenheid om om het teamgevoel terug te krijgen: de heren speelden thuis tegen als elfde geklasseerde EZC, dat uiteindelijk met een 14-4 nederlaag naar huis moest.

Imko Meinen opent de score in de eerste periode en omdat de heren elkaar goed weten te vinden wordt de score al snel uitgebreid naar 4-0. In de tweede periode zetten de Aaltense waterpoloƫrs verder door, maar na twee doelpunten weten ook de heren van EZC doel te treffen. Natare is wakker en weer bij de les. Na een snelle counter wordt de periode door Jasper Piek afgesloten met 8-2.
De derde periode kent veel uitsluitingen en spel gaat heen en weer. Weinig acties resulteren in treffers voor beide partijen, maar wel worden de strafworpen benut 11-4. De vierde periode biedt kansen om oefeningen uit de trainingen uit te voeren. Het levert de nodige uitbraken op, ook voor EZC. Gelukkig is keeper Lucas Joost bij de les: hij weet deze periode de 0 te houden en de eindstand is 14-4.
Met deze zege staan de heren van Natare na dit weekend nog steeds twee punten voor op de concurrentie. Met nog vier wedstrijden te gaan zal de strijd om het kampioenschap spannend blijven.