Bekerwinst en -verlies voor AZSV

AALTEN - In week 10 stonden er voor het eerste elftal van AZSV drie uitwedstrijden gepland. Omdat zelfs dit voor de conditioneel sterke Aaltense voetballers wat te veel van het goede was werd besloten om het tweede elftal van AZSV af te vaardigen voor de wedstrijd voor de Achterhoek Cup tegen DVC’26. De hulptroepen kenden weinig moeite met dit in de zondag tweede klasse I acterende team en wonnen door doelpunten van Jan-Willem Bauhuis, Wietse Kämink, Rick Wevers en Luka ter Haar met 0-4. Dat resultaat kon het echte eerste team in de districtsbeker niet nadoen: AVV Columbia was met 2-1 te sterk.

Een zware uitwedstrijd wachtte het eerste team afgelopen dinsdag 3 maart in Apeldoorn. Tegenstander AVV Columbia is de trotse koploper in 2J met slechts drie verliespunten. In de vorige rondes van de districtsbeker had deze club hoofdklasser Juliana ’31 en eersteklasser Woezik al uitgeschakeld. AZSV was dus gewaarschuwd. Voor de supporters was er deze avond voldoende te beleven met twee aanvallend ingestelde ploegen. Beide teams begonnen vol inzet en al snel bleek dat ze aan elkaar gewaagd waren. Door het hoge tempo voor rust leed AZSV veel balverlies waardoor het klassenverschil tussen de twee teams op het veld niet te zien was. Ook qua kansen ging het gelijk op, maar AZSV kwam op voorsprong. Een mooie aanval via onder anderen Niek te Veluwe kwam bij Jardell Kruidbos terecht, die de bal tegen de binnenkant van de paal schoot. In de rebound stond Sjoerd te Boekhorst op de goede plek. Zijn inzet liet keeper Leroy de Boer kansloos, 0-1.

Hierna zette Columbia wat aan maar ondanks enkele corners kwam het voor rust niet tot een gelijkmaker. Kort na rust lukte dat wel: Stefan Derksen verraste de AZSV-verdediging: 1-1. Door het goede veldspel van tegenstander Columbia zou het nog een hele klus worden om met een overwinning uit Apeldoorn te vertrekken. Drie minuten na de gelijkmaker kwam keeper Jasper te Kolste goed weg door een schot op de lat. Tien minuten later was het opnieuw raak voor Columbia. Na een domme overtreding van Jonathan Goosen aan de zijkant van het speelveld gaf de prima leidende scheidsrechter Smeenk een vrije trap die door Maikel Lange keihard werd ingeschoten. Niek te Veluwe probeerde de bal te blokken, maar raakte hem verkeerd, waardoor keeper Jasper te Kolste moest vissen. AZSV stelde vervolgens alles in het werk om terug te komen. Er werd gewisseld en de opstelling werd wat aangepast. Zelfs keeper Jasper toog een paar keer mee naar voren. Hierdoor ontstonden er enkele hachelijke situaties voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer.
Columbia gaat door deze overwinning door naar de laatste zestien. AZSV kan zich weer richten op de competitie en de Achterhoek-cup. Tegenstander Silvolde komt op dinsdag 10 maart naar Aalten om één van de vier kwartfinales te spelen. Aanvang 20.00 uur.