Michael Vaags schuwde het duel niet. Foto:  Annemiek van Dillen
Michael Vaags schuwde het duel niet. Foto: Annemiek van Dillen

AZSV verliest ook uit van Capelle

AALTEN - Net als in de thuiswedstrijd van 23 november heeft AZSV in Capelle aan den IJssel niets overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen de gelijknamige club. Op de (2-0) nederlaag viel weinig af te dingen. AZSV had veel moeite met Capelle dat er stevig inging. Bijna elke twee minuten lag het spel stil door de vele overtredingen van de thuisploeg. De 21-jarige scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen kwam in de eerste helft echter niet verder dan slechts één gele kaart. En die was ook nog eens voor AZSV-er Michael Vaags. De Aaltense voetballers konden of wilden in deze strijd niet meegaan en verloren dan ook veel duels.

Dat gold niet voor Keeper Jasper te Kolste, die wel scherp was en in de 2de minuut het geluk had dat de scheidsrechter een overtreding van hem over het hoofd zag. Maar al twee minuten later had hij juist geen geluk: spits Justin van Mullem werd geen strobreed in de weg gelegd. Hij zette AZSV op een 1-0 achterstand. AZSV had wat wijzigingen in de opstelling aangebracht met de bedoeling om de ruimtes tussen verdediging en aanval wat kleiner te houden. Rik van der Eerden was afwezig en werd voorin vervangen door Jardell Kruidbos. Michael Vaags verving Pepijn Lansbergen die op de bank plaats nam. Door het vele balverlies pakten de aanpassingen verkeerd uit en AZSV werd de eerste twintig minuten overlopen door de tegenstander. Gelukkig haalde keeper Jasper te Kolste wel zijn gebruikelijke vorm en met enkele prachtige reddingen hield hij AZSV in de wedstrijd.
Pas in de 28ste minuut kreeg AZSV de eerste kans. Een schot van Freek Mulder werd door keeper Michael de Leeuw van Capelle tot corner verwerkt. Uit die corner nam Niek te Veluwe de bal vol op de pantoffel maar zijn schot smoorde in de drukte. AZSV kende een goede periode maar ook Joost Rasing wist de keeper niet te passeren, net zo min als Jardell Kruidbos Kmet een kopbal uit de 20ste vrije trap kort voor rust.

Zijnet
Na rust werd Jonathan Goosen gewisseld voor Pepijn Lansbergen. AZSV kreeg een prima mogelijkheid op de gelijkmaker. Keeper Michael de Leeuw liet een schot van Kars Vierwind los, maar Bram Rensing schoot in de rebound in het zijnet. Hierna kwam de tegenstander weer enkele keren gevaarlijk door. De eerste keer kon Freek Mulder nog redding brengen maar in de 53ste minuut was het opnieuw Justin van Mullem die simpel balverlies van AZSV afstrafte: 2-0.
Trainer Dave de Jong probeerde hierna met enkele wissels het tij nog te keren maar AZSV kon geen potten meer breken op een geweldige kans voor Joost Rasing na, maar zijn schot van dichtbij ging zelfs nog de afrastering over. Capelle kreeg behalve enkele kansen ook enkele gele kaarten maar dat kon deze ploeg niet deren.

Twee wedstrijden
AZSV kan zich deze week opnieuw opmaken voor twee wedstrijden. Dinsdag speelt het een thuiswedstrijd tegen Silvolde dat ook in hun afgelopen zondag gespeelde uitwedstrijd geen punten wist te behalen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Achterhoek-Cup. De Cup met de grote oren die vorig jaar door AZSV werd gewonnen. Ook zaterdag mag het publiek een prachtige wedstrijd verwachten. AZSV speelt dan thuis tegen SC Feyenoord.