Mark van de Veerdonk met 'Geen Viking' in De Hofnar

AALTEN - Er zal veel worden gelachen in Evenementencentrum De Hofnar in Aalten. Op zaterdag 21 maart 2020 speelt Mark van de Veerdonk daar zijn cabaretprogramma 'Geen Viking'.

Mark van de Veerdonk, in 1959 geboren in het Brabantse Heeswijk-Dinther, is een bekend cabaretier. Hoewel zijn carrière een totaal andere start had: hij studeerde sociale geografie in Utrecht, was lid van de Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten en studeerde af in 1985.
Twee jaar later won hij de Persoonlijkheidsprijs en werd hij tweede op het cabaretfestival Cameretten. In 1991 won hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Andere toevoegingen aan zijn erelijst betreffen een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in 1993 voor zijn liedje Wim en de Werftheaterprijs te Utrecht in 1988. Hij brengt sinds 1987 jaarlijks een cabaretvoorstelling die in elke Brabantse plaats direct is uitverkocht. Hij verzorgt ook altijd de oudejaarsconference voor Radio/TV Brabant.
Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen vormen het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto 'Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken'. In 'Geen Viking' doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.
Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn optredens heeft meegemaakt weet dat het ook draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladenkast en een concertvleugelboot dringt de prangende vraag zich op: wat sleept de Brabantse komiek nu weer het podium op? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking”.
De voorstelling begint om 20 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de Aaltense boekhandels Messink en Prinsen (Landstraat 39) en Meneer Kees (Landstraat 7), via onderstaande website en indien nog voorradig 's avonds aan de kassa van het evenementencentrum De Hofnar (Polstraat 7).


streektheaterAalten.nl